Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Onze winkels zijn weer geopend! Meer informatie

PRIMALOFT®

Wat houdt dat in?

PrimaLoft® is een hoogwaardige synthetische vulling die wij gebruiken in een deel van onze jassen om je warm te houden tijdens jouw buitenactiviteiten. Het materiaal bestaat uit miljoenen ultrafijne zakjes die de lichaamswarmte vast houden en zorgen voor een optimale klimaatcomfort. Meer weten over PrimaLoft®, klik dan hier.

Alternatief voor dons

Een jas met PrimaLoft® is een goed alternatief voor dons. PrimaLoft® Insulation ThermoPlume® is vervaardigd met kleine, zijdeachtige vezelpluimen die samen een losse isolatie vormen. Het bootst het handgevoel en de esthetiek van dons na, maar heeft ook de bewezen waterafstotende eigenschappen van PrimaLoft®-vezels om die ​​zachte, samendrukbaarheid te bieden, zelfs in natte en vochtige omstandigheden. Net als dons is PrimaLoft® dus licht van gewicht, compact en goed isolerend. Dit maakt onze jassen van PrimaLoft® perfect geschikt voor actieve wandelingen.

Primaloft voor haar

Primaloft voor hem

Gerecycled materiaal

PrimaLoft® geeft aan dat ze tegen het einde van 2020 90% van de technische vezels willen laten bestaan uit minstens 50% PCR kunststof (post-consumer recycled kunststof). Kunststof wat wordt gemaakt uit consumenten afval zoals PET-flessen. De gerecyclede plastic flessen worden schoongemaakt en versnipperd tot kleine stukjes. Deze kleine stukjes worden verwerkt tot de fijne, high performance PrimaLoft®-vezels die je terugvindt in een deel van onze technische outdoor kleding. 

Bij ANWB gebruiken we twee verschillende typen Primaloft® in onze jassen: de reguliere vulling en ThermoPlume®. De reguliere variant bevat 80% gerecycled polyester en ThermoPlume® is nu volledig gemaakt van post-consumer gerecyclede materialen.

BlueSign

Primaloft® duiden we verder aan als “duurzaam” omdat zij een BlueSign partner zijn. BlueSign staat voor de visie en mentaliteit van verantwoorde en duurzame productie van textiele consumentenproducten. Het is een systeem wat een veiligere en duurzamere omgeving biedt voor mensen om in te werken en voor iedereen om in te leven. Bluesign brengt verbeteringen aan in elke fase van het productieproces, waardoor ze de milieu-impact van textiel voorgoed veranderen. Meer weten over BlueSign, klik dan hier.

Voordelen PrimaLoft®:

  • Zeer licht en zacht
  • Waterafstotend
  • Droogt snel
  • Ademend en windicht
  • Lange levensduur
  • Samendrukbaar om klein te verpakken.
  • Milieuvriendelijk product

Bij ANWB zoeken we voortdurend naar innovatieve productiemethodes, waarmee we onze ecologische voetafdruk verminderen zonder daarbij compromissen te sluiten op kwaliteit.