Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Onze winkels zijn weer geopend! Meer informatie

GOTS-gecertificeerd

Wat houdt dat in?

Global Organic Textile Standaard (GOTS) is een wereldwijd erkende organisatie, die biologisch katoen controleert en certifieert. Om het GOTS keurmerk te krijgen moeten de artikelen aan hele strikte eisen voldoen. Alle stappen binnen het productieproces worden gecontroleerd voor de certificering.

GOTS en ons biologisch katoen keurmerk zeggen dus beide iets over hoe de stof geproduceerd is. Het biologisch katoen keurmerk garandeert alleen dat de stof is gemaakt van katoenplanten onder de regels van biologische landbouw. Bij het GOTS keurmerk wordt er gekeken naar het hele productieproces. Van het zaaien van katoen tot aan het eindproduct wat bij ons in de (web)winkel ligt. De artikelen met GOTS-certificering herken je aan de speciale hangtag.

Gots-gecertificeerd

Biologisch katoen

GOTS-keurmerk

Global Organic Textile Standard (GOTS) is een internationaal keurmerk wat eisen stelt aan zowel de productie van de vezels als de verdere verwerking tot met het eindproduct. Het GOTS-label garandeert dat de productie van katoen op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt en afkomstig is uit de biologische landbouw.

Bij de teelt worden geen synthetische gewasbeschermingsmiddelen gebruikt, geen genetisch gemodificeerde organismen en geen kunstmest. De GOTS certificering vereist de naleving van sociale criteria zoals arbeidsomstandigheden, een verbod op kinderarbeid en een veilige hygiënische werkomgeving. Daarbij houdt GOTS zich ook bezig met de controle op het verven en wassen tijdens de productie omdat hier bij gewoon katoen nog veel schadelijke stoffen voor worden gebruikt.