Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De eerste auto die je van je eigen spaargeld kocht, dat is zo’n memorabel moment. Iedereen herinnert zich de eerste auto nog als een eerste liefde. Én zeg eens eerlijk, heb jij je eerste bakkie een naam gegeven? Benieuwd wat je allemaal nodig hebt voor je eerste auto? Scrol dan snel verder.

Shop alles voor de auto 

Auto musthaves

In Nederland ben je niet verplicht om bepaalde veiligheidsartikelen in de auto te hebben, maar het is wel verplicht om in sommige situaties een gevarendriehoek te gebruiken. Daarnaast zijn er ook wat artikelen die gewoon verstandig zijn om in je auto te hebben, zoals een veiligheidsvest, reservelampen, een brandblusser en een verbanddoos. Je kunt namelijk zomaar verrast worden met een onverwachte situatie en dan kun je maar beter voorbereid zijn. Nog zo'n lifesaver is een lifehammer. Met een lifehammer kun je bij een ongeval de autoruit inslaan en dankzij het ingezonken mesje kun je de autogordel in één handeling doorsnijden.

Ga je naar het buitenland? Check dan hier de verplichte veiligheidsartikelen.  

Ga veilig onderweg 

Upgrade jouw reiservaring

Ben je vaak onderweg? Met een paar fijne gadgets haal je het beste uit je auto. Denk bijvoorbeeld aan een telefoonhouder waarmee je je navigatie-app binnen je gezichtsveld houdt. Dankzij de draadloze oplaadfunctie van sommige houders voorkom je dat je bij het eerstvolgende tankstation je telefoon moet opladen. Óf leg onverwachte bijzondere gebeurtenissen vast met een dashcam. De mooie momenten tijdens een roadtrip, maar ook de minder mooie momenten als bewijs tegen asociale weggebruikers. Heb je een wat nieuwere auto gekocht, dan ben je vast in het bezit van een contactloze autosleutel. Voorkom het ongewenst uitlezen van je autosleutel met een RFID beschermhoes.

Ga je voor nog meer gemak onderweg? Met de vernieuwde ANWB Onderweg app bundel je navigeren, tanken, parkeren en pech melden in één app. Zo kun je zorgeloos en met plezier de weg op! Lees hier meer over de ANWB Onderweg app.

Benieuwd naar nog meer gadgets? Klik dan op de shopbutton hieronder.

Ontdek meer gadgets 

Maak het jezelf comfortabel

Er gaat niks boven wat comfort tijdens een lange autorit. Maak het jezelf dus gemakkelijk, zet een muziekje op en neem je favoriete warme drankje mee voor onderweg. Een autokussen of rugsteun stimuleert een ergonomische zithouding en voorkomt rugpijn tijdens en na de rit. Én ben jij een echte koukleum? Denk dan ook eens aan een autostoelverwarming, zo maak je die lange autorit een stuk comfortabeler.

Ontdek comfort in de auto 

Weer als nieuw

Oh nee net een nieuwe auto, zit er nu al vogelpoep op de ruit! Als trotse nieuwe autobezitter wil je natuurlijk wel dat je auto er goed uitziet. Haal dus alvast wat schoonmaakmiddelen in huis. Zeker vogelpoep wil je snel verwijderen, want dit kan lelijke plekken veroorzaken in je lak. Spoel de auto schoon, reinig de auto met een krachtige autoshampoo en een spons en laat de auto vervolgens opdrogen. De velgen krijg je echt goed schoon met een velgenreiniger en een speciale borstel. Pssst! Denk je ook aan de binnenkant van je auto. Op onze pagina met auto onderhoudsartikelen vind je onder andere ook interieur- en glasreinigers.

Shop schoonmaakmiddelen