Reisverzekering


Reisverzekering

Bereken welke reisverzekering voordeliger is

Reisverzekering

Verzekerd van de beste hulp op reis

Op vakantie kan er altijd wat gebeuren. Je bagage wordt gestolen of je belandt plotseling in het ziekenhuis. Met de ANWB Reisverzekering kun je dag en nacht rekenen op hulp via de ANWB Alarmcentrale. Ook heb je recht op een vergoeding als je onverhoopt extra kosten moet maken.

Waarvoor ben je verzekerd?

Je kunt zelf kiezen waarvoor je je wilt verzekeren. De ANWB Reisverzekering is een basisverzekering die je kunt uitbreiden met aanvullende dekkingen zoals bagage, medische kosten of wintersport.

Consumentenbond Als beste getestAls beste getest

Je kunt erop vertrouwen dat je het goed geregeld hebt met de ANWB Doorlopende Reisverzekering. Deze is namelijk door de Consumentenbond uitgeroepen als 'Beste uit de test'.

Nú 10% extra korting

Sluit uiterlijk 31 augustus 2018 een ANWB Doorlopende Reisverzekering af en ontvang een jaar lang 10% extra korting. Als je ANWB-lid bent óf wordt krijg je bovendien 5% Ledenkorting. Bekijk de actievoorwaarden.

 

Welke reisverzekering past bij mij?

10% korting

Doorlopende Reisverzekering

Waarom deze verzekering?

  • Beste uit de test Consumentenbond
  • 24/7 hulp Alarmcentrale
  • Kinderen tot 5 jaar gratis
  • Snelle uitbetaling bij schade

Kortlopende Reisverzekering

Waarom deze verzekering?

  • Goed verzekerd voor één vakantie
  • 24/7 hulp ANWB Alarmcentrale
  • Kinderen tot 5 jaar gratis

Uitgelicht

Annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering dekt de reissom als je jouw reis moet annuleren door een onvoorziene bijzondere gebeurtenis. Je kunt deze apart als doorlopende of kortlopende verzekering afsluiten, maar ook als aanvullende dekking op je reisverzekering.

Terrorismedekking bij je reisverzekering

Terrorismedekking bij je reisverzekering

Je reis omboeken of annuleren als je niet meer naar je vakantiebestemming wilt door terrorismedreiging, natuurrampen of epidemieën? Dat kan met de annuleringsdekking Terrorisme en Natuurrampen.

Tijdelijk in het buitenland

Tijdelijk in het buitenland

Ga je langere tijd naar het buitenland voor een wereldreis, studie of stage? Met de ANWB Reisverzekering kun je onbezorgd genieten van je avontuur.

Contact & Service

Top 5 veelgestelde vragen reisverzekering

De basisdekking van de reisverzekering biedt dag en nacht ondersteuning van de ANWB Alarmcentrale. Verder worden onvoorziene uitgaven, kosten als gevolg van calamiteiten (bijvoorbeeld natuurramp), hulpverlening en schade aan het vakantieverblijf door jouw schuld vergoed. Lees meer over de basisdekking Doorlopende Reisverzekering of de basisdekking Kortlopende Reisverzekering.

Je kunt bij jouw ANWB Reisverzekering de volgende aanvullende dekkingen afsluiten: bagage, medische kosten, wintersport & bijzondere sporten, reisongevallen, ANWB Autohulp, vervangend vervoer en verblijf, reisrechtsbijstand en annulering. Je kiest zelf welke dekkingen je wilt afsluiten. Lees meer over de aanvullende dekkingen Doorlopende Reisverzekering en de aanvullende dekking Kortlopende Reisverzekering.

Een Kortlopende Reisverzekering sluit je af voor de duur van een vakantie. Met de Doorlopende Reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Ook voor weekendjes weg en voor het annuleren van een bezoek aan een concert of theatervoorstelling. Je kunt daarbij kiezen uit een maximale reisduur van 60 of 180 dagen. Lees hier meer over het kiezen tussen een Doorlopende Reisverzekering of Kortlopende Reisverzekering.

Medische kosten worden in het buitenland niet altijd (volledig) vergoed door jouw zorgverzekeraar. Met deze aanvullende dekking worden de noodzakelijke en onvoorziene medische kosten, als gevolg van een ziekte of een ongeval vergoed. De dekking Medische kosten is een aanvulling op de Nederlandse zorgverzekering.  

Wij adviseren je om beide dekkingen mee te verzekeren op je polis als je gaat skiën of snowboarden.

Als je gaat werken, studeren of stage lopen in het buitenland, en het gaat om onbetaald administratief werk, dan kun je je verzekeren met de ANWB Doorlopende Reisverzekering. Ook voor een lange reis of wereldreis kun je bij ons terecht. Standaard ben je verzekerd als je maximaal 60 dagen aaneengesloten in het buitenland verblijft. Ga je langer weg? Dan kun je je binnen de doorlopende reisverzekering aanvullend tot maximaal 180 dagen verzekeren.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht