Kortlopende of doorlopende reisverzekering

Kiezen voor een kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Ontdek wat beter bij jou past

Er zijn volop keuzes bij het boeken van de ideale vakantie voor jou. Kies je voor genieten in eigen land of ga je toch liever op avontuur aan de andere kant van wereld? En is een weekendje weg voor jou voldoende of trek je er meerdere weken of maanden voor uit?

Waar je ook voor gaat, het is belangrijk om goed verzekerd op pad te gaan. Denk daarom bij het regelen van jouw droomvakantie ook aan het afsluiten van een reisverzekering. Bij de ANWB kun je kiezen tussen een Kortlopende Reisverzekering of een Doorlopende Reisverzekering. Welke het beste past bij jouw plannen? Alle informatie die je hierover nodig hebt, vind je op deze pagina.

Reisverzekering afsluiten mét korting

ANWB-leden krijgen 5% korting op hun ANWB Reisverzekering. En ook nieuwe leden profiteren direct van 5% korting. Aanmelden regel je eenvoudig bij het afsluiten van de reisverzekering. Bij doorlopend krijg je zelfs het eerste jaar het basis ANWB-Lidmaatschap cadeau.

Handige informatie bij het afsluiten van een reisverzekering

Verschillen doorlopende en kortlopende reisverzekering

Verschillen doorlopende en kortlopende reisverzekering

Als je een reisverzekering afsluit, heb je twee opties: kortlopend of doorlopend. Welke past nou het beste bij jou? Bekijk hier een overzicht met de onderlinge verschillen.

Voordelen van een doorlopende reisverzekering

Voordelen van een doorlopende reisverzekering

Ga je op vakantie en twijfel je tussen een kort- of doorlopende reisverzekering? Om je te helpen kiezen, hebben we de voordelen van een doorlopende reisverzekering op een rij gezet.

Welke reisverzekering past bij mij?



Reisverzekering

Bereken welke reisverzekering voordeliger is

Top 5 veelgestelde vragen reisverzekering

Standaard zijn bijvoorbeeld onvoorziene uitgaven verzekerd, zoals extra kosten voor noodzakelijk langer verblijf. Bekijk hier meer over dekking van de reisverzekering tijdens corona.

De basisdekking van de reisverzekering biedt dag en nacht ondersteuning van de ANWB Alarmcentrale. Verder worden onvoorziene uitgaven, kosten als gevolg van calamiteiten (bijvoorbeeld natuurramp), hulpverlening en schade aan het vakantieverblijf door jouw schuld vergoed. Lees meer over de basisdekking Doorlopende Reisverzekering of de basisdekking Kortlopende Reisverzekering.

Je kunt bij jouw ANWB Reisverzekering de volgende aanvullende dekkingen afsluiten: bagage, medische kosten, wintersport & bijzondere sporten, reisongevallen, ANWB Autohulp, vervangend vervoer en verblijf, reisrechtsbijstand en annulering. Je kiest zelf welke dekkingen je wilt afsluiten. Lees meer over de aanvullende dekkingen Doorlopende Reisverzekering en de aanvullende dekking Kortlopende Reisverzekering.

Kinderen zijn meeverzekerd zolang ze ingeschreven staan op jouw adres. Wanneer ze niet meer thuis wonen is dat geen probleem, mits dat in verband met studie is. Leeftijd speelt hierin geen rol.

Medische kosten worden in het buitenland niet altijd (volledig) vergoed door jouw zorgverzekeraar. Met deze aanvullende dekking worden de noodzakelijke en onvoorziene medische kosten, als gevolg van een ziekte of een ongeval vergoed. De dekking Medische kosten is een aanvulling op de Nederlandse zorgverzekering.  

Wij adviseren je om beide dekkingen mee te verzekeren op je polis als je gaat skiën of snowboarden.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht