Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De grootste misverstanden over de wintersportverzekering

Je been breken met skiën, met de banaan van de piste gehaald worden en met de gipsvlucht terug naar Nederland. Je denkt er liever niet aan. Maar mocht het je overkomen, dan wil je je geen zorgen maken om jouw reisverzekering. Bereid je goed voor op jouw wintersportvakantie en sluit de juiste verzekering af. Er bestaan een paar misverstanden over de wintersportverzekering. We bespreken de vijf grootste, zodat jij weet waar je aan toe bent.

Misverstand 1: Een wintersportverzekering is iets anders dan een reisverzekering

Een wintersportverzekering van de ANWB bestaat niet. Een wintersportverzekering is feitelijk een reisverzekering met twee aanvullende dekkingen. Die dekkingen zijn wintersport en medische kosten. Met deze twee aanvullende dekkingen ben je goed verzekerd voor jouw vakantie in de sneeuw. Benieuwd waarvoor je met deze dekkingen verzekerd bent? Lees dan de pagina over de wintersportverzekering.

Misverstand 2: Met de aanvullende dekking wintersport en bijzondere sporten ben ik voldoende verzekerd

De aanvullende dekking wintersport verzekert je tegen schade aan je uitrusting, resterende skilessen, ski-huur of een skipas waar je geen gebruikt meer van kunt maken. Ook een vervangende (gips)vlucht naar huis is verzekerd. Toch is het verstandig om ook de dekking medische kosten af te sluiten. Alleen met de combinatie van beide dekkingen ben je verzekerd voor alle noodzakelijke medische kosten als gevolg van een ongeval bij het wintersporten.  

Misverstand 3: Aanvullende dekkingen tijdelijk aanzetten voor mijn wintersportvakantie is niet mogelijk

Dit verschilt per aanvullende dekking. De wintersportdekking kun je tijdelijk meeverzekeren bij jouw ANWB Doorlopende reisverzekering. De aanvullende dekking Medische kosten sluit je af bij jouw polis voor minimaal een jaar. Je kunt ook kiezen voor een kortlopende reisverzekering van de ANWB. In dit geval ben je alleen verzekerd voor het gekozen aantal dagen. Dit is meestal de dag waarop je vertrekt tot en met de dag dat je weer thuiskomt.

Misverstand 4: Off-piste skiën is standaard verzekerd

Off-piste skiën onder begeleiding is alleen verzekerd als je de aanvullende dekking wintersport en bijzondere sporten hebt afgesloten. Met off-piste skiën ben je niet verzekerd voor ongevallen.  

Misverstand 5: Als ik niet meer kan wintersporten, ben ik het geld van mijn skipas kwijt

Moet je door ziekte of een ongeval jouw wintersportvakantie eerder afbreken? Dat is al vervelend genoeg. Wij vergoeden de kosten van jouw skipas voor de dagen dat je er geen gebruik meer van kunt maken. Naast jouw skipas zijn ook vooraf betaalde skilessen verzekerd.

Onbezorgd plezier in de sneeuw

Bescherm jezelf tegen onverwachte situaties op de piste. Sluit eenvoudig de ANWB Reisverzekering af met de aanvullende dekkingen wintersport en medische kosten. Geniet van een veilige en onbezorgde wintersportvakantie.