Wintersport: ski-ongeval op de piste

Hoe zit het met de verzekering?

Stel, je krijgt een ski-ongeval waardoor je niet meer zelfstandig de piste af kunt komen. Met de banaan daal je de berg af en je moet naar het ziekenhuis voor behandeling. Bovendien zijn je ski's beschadigd en niet meer bruikbaar. Hoe is dit dan geregeld met je verzekering?

Ongeval op de piste

Krijg ik mijn medische kosten vergoed?

De medische kosten als gevolg van het ski-ongeval moet je in eerste instantie indienen bij je zorgverzekeraar. De kosten die niet door de zorgverzekering worden vergoed, kun je vergoed krijgen op je reisverzekering. Maar dan moet je wel de aanvullende dekkingen medische kosten en wintersport hebben afgesloten. Anders betaal je die kosten zelf. Het verplichte eigen risico van je zorgverzekering wordt ook vergoed op de reisverzekering als je medische kosten hebt meeverzekerd.

Ben ik aansprakelijk voor de schade?

Is er door jou een andere skiër betrokken bij het ongeluk? Dan kunnen de medische kosten van de persoon die je hebt aangeskied op jou worden verhaald. Hiervoor heb je een aansprakelijkheidsverzekering nodig. Deze kosten worden niet vergoed als er sprake is van roekeloos gedrag of van skiën onder invloed van alcohol of drugs.

Krijg ik een vergoeding voor mijn ski’s?

Zijn je ski's kapot gegaan door het ongeluk, maar kun je gedurende de vakantie wel weer de piste op? Dan kun je ervoor kiezen om ter plekke nieuwe te kopen. Als je een bagagedekking bij je reisverzekering hebt, kun je deze kosten declareren. Je krijgt dan de dagwaarde van de oude ski’s vergoed. Een andere optie is het huren van ski's voor de laatste dagen van je vakantie. Ook deze huurkosten kun declareren bij je reisverzekering.

ANWB Reisverzekering

Met de ANWB Reisverzekering ga je goed verzekerd de piste af. Bekijk hier meer informatie over deze verzekering.

Meer over de ANWB Reisverzekering