Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat krijg ik vergoed bij een ski-ongeval op de piste

Stel, je krijgt een ski-ongeval waardoor je niet meer zelfstandig de piste af kunt komen. Met de banaan daal je de berg af en je moet naar het ziekenhuis voor behandeling. Misschien zijn je ski's ook wel beschadigd en niet meer bruikbaar. Hoe is dit dan geregeld met je verzekering?

Waarom de dekking medische kosten afsluiten?

Medische kosten vallen niet onder de dekking wintersport en bijzondere sporten. Daarom adviseren wij je om naast de dekking wintersport en bijzondere sporten ook altijd de dekking medische kosten mee te verzekeren. Want deze dekking is een aanvulling op je Nederlandse zorgverzekering en daarmee ben je ook verzekerd tegen onvoorziene medische kosten tijdens je vakantie. Lees meer over de dekking medische kosten en waarom het verstandig is om deze af te sluiten.

Ben ik aansprakelijk voor de schade?

Is er door jou een andere skiër betrokken bij het ongeluk? Dan kunnen de medische kosten van de persoon die je hebt aangeskied op jou worden verhaald. Hiervoor heb je een aansprakelijkheidsverzekering nodig. Deze kosten worden niet vergoed als er sprake is van roekeloos gedrag of van skiën onder invloed van alcohol of drugs.

Ga je skiën in Italië? Dan gelden aanvullende eisen vanuit de Italiaanse overheid. Per 1 januari 2022 is een particuliere aansprakelijkheidsverzekering (AVP) verplicht op de skipistes. De ANWB Aansprakelijkheidsverzekering voldoet aan de voorwaarden die gesteld zijn in Italië. Advies is om je polis (digitaal) mee te nemen op reis, zo kun je aantonen dat je de juiste verzekering hebt als de autoriteiten daarom vragen.  

Heb je geen juiste aansprakelijkheidsverzekering? Dan kun je ervoor kiezen om bij aanschaf van een skipas ter plaatse een verzekering af te sluiten. De kosten bedragen ongeveer € 3,- per dag. Ga je onverzekerd de piste op? Dan riskeer je bij controle een boete van € 150,- en wordt je skipas ingenomen.  

Krijg ik een vergoeding voor mijn ski’s?

Zijn je ski’s of snowboard kapot gegaan door een ongeluk? Maar kun je nog wel de piste op? Dan kun je ervoor kiezen om ter plekke nieuwe te kopen. Als je een bagagedekking bij je reisverzekering hebt, kan je deze kosten declareren. Je krijgt dan de dagwaarde van de oude ski’s vergoed. Anders kun je ski's huren voor de laatste dagen van je wintersportvakantie. Ook deze huurkosten kun declareren bij je reisverzekering.

ANWB Wintersportverzekering

Ga onbezorgd op vakantie en sluit een ANWB Reisverzekering inclusief de aanvullende dekking wintersport en bijzondere sporten en medische kosten af. Bereken gemakkelijk en snel je premie.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.