Hoe voorkom je diefstal van skimateriaal?

Dé nachtmerrie van iedere wintersporter: na een welverdiende pauze ontdekken dat je skimateriaal gestolen is. Helemaal voorkomen kun je dit niet, maar je kunt de kans wel verkleinen. Hoe zorg je dat dieven er niet met jouw ski’s of snowboard vandoor gaan?

Skidiefstal op wintersport

Wintersportvakanties zijn populair in ons land. In het afgelopen winterseizoen van 2017-2018 gingen maar liefst 1.035.000 Nederlanders op wintersport (bron: CVO 2018). Helaas kwamen er bij ANWB Reisverzekering ook dat seizoen weer schademeldingen binnen van diefstal van bijvoorbeeld ski’s of snowboards van vakantiegangers. Kijkend naar het aantal binnengekomen meldingen zien we dat deze ten opzichte van eerdere jaren relatief gelijk is gebleven.

Tips tegen ski-diefstal

Ook voor diefstal van je ski-uitrusting geldt: voorkomen is beter dan genezen. Om je hierbij een handje te helpen, geven we graag een aantal tips om de kans op diefstal te verkleinen.

  • Berg je skispullen in een afgesloten bagageruimte op in het hotel, in bijvoorbeeld een berging of kluis.
  • Zet je ski’s tijdens de lunch op de piste niet als paar weg, maar apart. Of verwissel een ski met iemand anders waarmee je op wintersport bent.
  • Neem je waardevolle spullen - ook de helm, handschoenen en mutsen - altijd mee.
  • Laat waardevolle spullen die je tijdens het skiën niet nodig hebt, zoals paspoort en rijbewijs, achter in een afgesloten kluis of koffer in het hotel.

Zijn je ski’s of snowboard toch gestolen?

Hoe voorzichtig je ook bent, je kunt alsnog te maken krijgen met diefstal. Voor het claimen van deze schade is het belangrijk om zo snel mogelijk aangifte te doen bij de (plaatselijke) politie. Bewaar de bevestiging die je daarvan ontvangt goed. Bij je ANWB Reisverzekering meld je de schade vervolgens eenvoudig.

Verzeker je ski-uitrusting

Zorgeloos genieten van je wintersportvakantie? Ga goed verzekerd op pad met de ANWB Reisverzekering mét wintersportdekking. Met deze verzekering ben je goed beschermd bij diefstal van je wintersportuitrusting. Ook zijn de kosten voor huur van eventueel vervangend materiaal gedekt. Zo kun je onbezorgd weer de piste opgaan.

Meer info over de ANWB Wintersportverzekering