Naar artikel

Hoe voorkom je diefstal van skimateriaal?

Dé nachtmerrie van iedere wintersporter: na een welverdiende pauze ontdekken dat je skimateriaal gestolen is. Helemaal voorkomen kun je dit niet, maar je kunt de kans wel verkleinen. Hoe zorg je dat dieven er niet met jouw ski’s of snowboard vandoor gaan?

Skidiefstal op wintersport

Wintersportvakanties zijn populair in ons land. Helaas komen er bij ANWB Reisverzekering elk seizoen weer schademeldingen binnen van diefstal van onder andere ski’s of snowboards. 

Tips tegen ski-diefstal

Ook voor diefstal van je ski-uitrusting geldt: voorkomen is beter dan genezen. Om je hierbij een handje te helpen, geven we graag een aantal tips om de kans op diefstal te verkleinen.

  • Berg je skispullen in een afgesloten bagageruimte op in het hotel, in bijvoorbeeld een berging of kluis.
  • Zet je ski’s tijdens de lunch op de piste niet als paar weg, maar apart. Of verwissel een ski met iemand anders waarmee je op wintersport bent.
  • Neem je waardevolle spullen - ook de helm, handschoenen en mutsen - altijd mee.
  • Laat waardevolle spullen die je tijdens het skiën niet nodig hebt, zoals paspoort en rijbewijs, achter in een afgesloten kluis of koffer in het hotel.

Zijn je ski’s of snowboard toch gestolen?

Hoe voorzichtig je ook bent, je kunt alsnog te maken krijgen met diefstal. Voor het claimen van deze schade is het belangrijk om zo snel mogelijk aangifte te doen bij de (plaatselijke) politie. Bewaar de bevestiging die je daarvan ontvangt goed. Bij je ANWB Reisverzekering meld je de schade vervolgens eenvoudig.

Verzeker je ski-uitrusting

Zorgeloos genieten van je wintersportvakantie? Ga goed verzekerd op pad met de ANWB Reisverzekering mét wintersportdekking. Met deze verzekering ben je goed beschermd bij diefstal van je wintersportuitrusting. Ook zijn de kosten voor huur van eventueel vervangend materiaal gedekt. Zo kun je onbezorgd weer de piste opgaan.

Meer info over de ANWB Wintersportverzekering
Schade en diefstal voorkomen

Schade en diefstal voorkomen

Met een ANWB Verzekering ben je verzekerd van goede hulp. Toch is het beter om schade of diefstal te voorkomen. Lees onze tips.
Goed verzekerd op vakantie

Goed verzekerd op vakantie

Heb je vakantieplannen? Zorg dan dat je goed verzekerd op pad gaat. Hier vind je alle informatie op een rij.
Hobby en sport verzekerd

Hobby en sport verzekerd

Besteed jij je vrije tijd voor een hobby of sport? Zorg dan dat je verzekeringen op orde zijn. Bekijk onze handige informatie.
Thuis goed verzekerd

Thuis goed verzekerd

Het is fijn om te weten dat je woning en je spullen goed zijn verzekerd. Met deze info weet je waarop je moet letten.