Naar artikel

Wat is een reisverzekering?

Met een reisverzekering van ANWB ga je goed verzekerd en zonder zorgen op reis. Het afsluiten is zo gebeurd, maar wat is een reisverzekering nu eigenlijk? En welke verzekering heb je nodig in jouw situatie? Hier beantwoorden wij veelgestelde vragen.

Twee typen reisverzekeringen

Er zijn grofweg twee typen reisverzekeringen te onderscheiden: een doorlopende reisverzekering en een kortlopende reisverzekering. Beide reisverzekeringen verzekeren jou en/of jouw eigendommen tijdens je vakantie of weekendje weg. De basisdekking van een reisverzekering biedt doorgaans hulpverlening en dekking voor extra kosten die je moet maken als gevolg van bijvoorbeeld ziekte, een ongeval of overlijden.

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Ga je vaker dan een keer per jaar op vakantie of een weekendje weg? Dan is een doorlopende reisverzekering in veel gevallen het voordeligst. Met die van de ANWB ben je verzekerd van de vertrouwde hulp van de ANWB op jouw vakantie(s), maar ook tijdens weekendjes weg.

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Indien je één keer per jaar op vakantie gaat is een kortlopende variant meestal het voordeligst. Een kortlopende reisverzekering stopt automatisch na afloop van jouw vakantie en je betaalt slechts eenmalig een premie.

Welke risico’s dekt een reisverzekering?

Dat verschilt per aanbieder en per verzekering. Bij ANWB ben je met de basisdekking reisverzekering verzekerd voor onvoorziene uitgaven die tijdens jouw reis kunnen voorkomen. Denk daarbij aan repatriëring vanuit het buitenland, aan extra vervoer- en verblijfskosten en aan vervangend verblijf.

Bovendien kun je met een reisverzekering van de ANWB bij twijfel aan een medisch advies van een lokale arts rekenen op een team van deskundige hulpverleners, verpleegkundigen en artsen om te raadplegen. Dat is wel zo fijn als je medische hulp nodig hebt in het buitenland.

Je kunt jouw reisverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. Bijvoorbeeld de aanvullende dekking voor medische kosten. Want jouw zorgverzekering vergoedt vaak alleen de Nederlandse tarieven voor medische behandelingen terwijl in het buitenland de kosten hiervoor hoger uit kunnen vallen.

Kortlopend of Doorlopend?

Weet je niet zeker welke reisverzekering het beste bij jou past? Vergelijk dan onze reisverzekeringen en bereken direct je premie!