Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat is een reisverzekering?

Met een reisverzekering van ANWB ga je goed verzekerd en zonder zorgen op reis. Het afsluiten is zo gebeurd, maar wat is een reisverzekering nu eigenlijk? Wanneer sluit je een reisverzekering af? En wat zijn de verschillen tussen een kortlopende- en doorlopende reisverzekering? Hier beantwoorden wij veelgestelde vragen.

Wanneer sluit je een reisverzekering af?

Sluit een reisverzekering af als je een vakantie in het vooruitzicht hebt. Hiermee bescherm je jezelf voor onvoorziene omstandigheden tijdens jouw vakantie. Mocht er wat gebeuren, kun je rekenen op deskundige hulp van onze Alarmcentrale. Er zijn twee typen reisverzekeringen te onderscheiden: een doorlopende reisverzekering en een kortlopende reisverzekering.

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Ga je vaker dan een keer per jaar op vakantie of een weekendje weg? Dan is een doorlopende reisverzekering in veel gevallen het voordeligst. Met die van de ANWB ben je verzekerd van de vertrouwde hulp van de ANWB op jouw vakantie(s). Ook tijdens weekendjes weg.

Wat is een kortlopende reisverzekering?

Wanneer je één keer per jaar op vakantie gaat, is een kortlopende variant meestal het voordeligst. Een kortlopende reisverzekering stopt automatisch na afloop van jouw vakantie en je betaalt eenmalig een premie.

Wat dekt een reisverzekering?

Dat verschilt per aanbieder en per verzekering. Bij ANWB ben je met de basisdekking reisverzekering verzekerd voor onvoorziene uitgaven die tijdens jouw reis kunnen voorkomen. Denk daarbij aan repatriëring vanuit het buitenland, aan extra vervoer- en verblijfskosten en aan vervangend verblijf.

Bovendien kun je met een reisverzekering van de ANWB Vakantiedokter gebruik maken. Je kunt rekenen op een team van deskundige hulpverleners, verpleegkundigen en artsen. Dat is wel zo fijn als je medische hulp nodig hebt in het buitenland.

Je kunt jouw reisverzekering uitbreiden met aanvullende dekkingen. Bijvoorbeeld de aanvullende dekking voor medische kosten. Want jouw zorgverzekering vergoedt vaak alleen de Nederlandse tarieven voor medische behandelingen. Helaas vallen in het buitenland de kosten hiervoor vaak hoger uit. Met de aanvullende bagagedekking is ook jouw bagage verzekerd voor schade of verlies.

Welke dekkingen passen bij jou?

Ben je zoekende welke reisverzekering het beste bij jou past? Lees dan onze pagina ‘Zo kies je de reisverzekering die bij je past’. Hier vertellen wij op welke aandachtspunten je moet letten als je een reisverzekering gaat afsluiten. Zoals je vakantiebestemming of je activiteiten gaat ondernemen en hoeveel dagen je op vakantie gaat.

Wat kost een reisverzekering?

De kosten van een reisverzekering hangen af van diverse factoren. Het aantal personen waarvoor je de verzekering afsluit en of jee kiest voor Europa- of Werelddekking zijn hier onder andere van invloed op. Daarnaast kun je jouw basisverzekering ook met aanvullende dekkingen. Je sluit een ANWB Doorlopende Reisverzekering af voor één persoon vanaf € 1,72 per maand.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.