Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zo kies je de reisverzekering die bij je past

Van bestemming tot reisduur: er zijn allerlei factoren die bepalen welke reisverzekering en dekkingen je nodig hebt. Belangrijk is dat deze verzekering past bij jouw reisplannen, zodat je zorgeloos op pad kunt gaan. Maar hoe pak je een reisverzekering afsluiten aan?

Aandachtspunten bij reisverzekering afsluiten

Bij het afsluiten van een reisverzekering heb je een aantal keuzes. Om jou te helpen de juiste reisverzekering met de juiste dekkingen te kiezen, noemen we hieronder een aantal aandachtspunten.

In Europa of toch ver weg?

Je kunt kiezen tussen een Europadekking en Werelddekking. Controleer goed welke dekking je nodig hebt voor jouw bestemming. Bij het afsluiten van je verzekering kies je eenvoudig welk gebied je wilt meeverzekeren. Heb je al een Doorlopende Reisverzekering? Dan kun je indien nodig het dekkingsgebied aanpassen. Bekijk hier welke landen onder de Europa- of werelddekking vallen.

Actieve vakantie of lekker relaxen?

Wil jij op vakantie vooral zoveel mogelijk op het strand relaxen met een boekje of drankje in je hand? Of zoek je juist het avontuur op met raften of een waterscooter? Je kunt je reisverzekering helemaal afstemmen op je behoeften. Het hangt van je vakantieplannen af welke dekkingen je allemaal nodig hebt. Je kunt bijvoorbeeld overwegen de aanvullende dekkingen voor bijzondere sporten, medische kosten en bagage mee te verzekeren.

Licht bepakt of met dure uitrusting?

Neem je bijvoorbeeld een dure camera of sportuitrusting mee op vakantie, dan kun je schade of diefstal meeverzekeren. Kies dan binnen de extra bagagedekking voor de Sport- en hobbyuitrusting. Je uitrusting is dan tot maximaal € 3.500 verzekerd.

Vroegboek of last-minute?

De één boekt zijn vakantie het liefst zo vroeg mogelijk terwijl de ander pas op het laatste moment de knoop doorhakt. Als je last-minute boekt, vergeet dan niet op tijd je reisverzekering te regelen. Je kunt namelijk niet meer verzekeren als je eenmaal op vakantie bent.

Denk aan de Annuleringsverzekering

Of je nou van het vroegboeken of de last-minutes bent, het is slim om bij je Reisverzekering ook een Annuleringsverzekering af te sluiten. Je weet immers maar nooit wat er in de maanden of dagen tot de vakantie nog kan gebeuren. Mocht je onverhoopt je vakantie moeten verplaatsen of afzeggen, worden de kosten hiervoor gewoon vergoed. Ook als je tijdens je vakantie eerder naar huis moet terugkeren, heb je recht op een vergoeding. Wel zo’n fijne gedachte.

Kort ertussen uit of op lange reis?

Let bij het regelen van je reisverzekering ook op de reisduur. Bij een ANWB Doorlopende Reisverzekering ben je standaard verzekerd voor een vakantie van maximaal 60 aangesloten dagen. Verken jij het liefst alle uithoeken van de wereld en ben je langere tijd op pad? Dan kun je je dekking verhogen tot maximaal 180 aangesloten dagen.

Reisverzekering afsluiten

Je kunt onbezorgd van je vakantie genieten met een ANWB Reisverzekering. Afsluiten regel je online binnen een handomdraai.

 

Schade en diefstal voorkomen 

Met een ANWB Verzekering ben je verzekerd van goede hulp. Toch is het beter om schade of diefstal te voorkomen. Lees onze tips.

Goed verzekerd op vakantie 

Heb je vakantieplannen? Zorg dan dat je goed verzekerd op pad gaat. Hier vind je alle informatie op een rij.

Hobby en sport verzekerd 

Besteed jij je vrije tijd voor een hobby of sport? Zorg dan dat je verzekeringen op orde zijn. Bekijk onze handige informatie.

Thuis goed verzekerd 

Het is fijn om te weten dat je woning en je spullen goed zijn verzekerd. Met deze info weet je waarop je moet letten.