Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Schade reisverzekering: wat wordt het meeste geclaimd?

Met een reisverzekering ga je met een gerust gevoel op pad. Op vakantie kan er immers altijd wat gebeuren. Maar waar krijgen onze vakantiegangers eigenlijk het vaakst mee te maken? Om hier antwoord op te geven, checkten we de meest voorkomende schadeclaims van vakantiegaand Nederland.

Top schadeclaims reisverzekering

Hiervoor zijn we in de cijfers gedoken van de ANWB Reis- en Annuleringsverzekering van het vorige zomerseizoen. Daarbij hebben we gekeken naar de vijf populairste vakantielanden (CVO, 2017).

De top 5 populairste bestemmingen- inclusief aantal vakanties door Nederlanders - waren:

  1. Duitsland (3,5 miljoen)
  2. Frankrijk (2,7 miljoen)
  3. Spanje (2.4 miljoen)
  4. België (1,3 miljoen)
  5. Italië (1,3 miljoen)

Het viel op dat de top schadeclaims van die landen vrijwel gelijk was. Hieronder hebben we de top 3 hiervan voor je op een rij gezet.

1. Beschadiging, verlies of diefstal van bagage

Veruit de meeste claims hadden vorig seizoen te maken met verlies, beschadiging of diefstal van bagage. Een koffer die op het vliegveld zoek raakt, een zonnebril die in een onhandig moment op de grond valt of een zakkenroller die je spullen steelt. Erg vervelend als je hiermee op je vakantie te maken krijgt, maar je hebt het helaas niet altijd zelf in de hand. 

Bagagedekking bij je reisverzekering

Mocht er onverhoopt toch iets met je bagage gebeuren? Dan ben je met de aanvullende bagagedekking op je ANWB Reisverzekering goed verzekerd. Wij vergoeden tot maximaal de dagwaarde van het betreffende artikel. De maximale vergoeding per verzekerde is € 4100.

2. Kosten door defect aan vervoer- of verblijfsmiddel

Wat ook veel voorkomt zijn kosten die een verzekerde maakt doordat zijn of haar vervoer- of verblijfsmiddel defect raakt. Denk hierbij aan pech aan je auto waardoor je extra kosten hebt voor een hotelovernachting of telefoongebruik. Dit is standaard meeverzekerd in de ANWB Reisverzekering. Wil je naast deze onkostenvergoeding ook recht hebben op vervangend vervoer of verblijf? Verzeker dit dan aanvullend mee in je reisverzekering.

3. Ziekte

We zien ook vaak dat mensen een claim indienen vanwege ziekte. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je zelf ernstig ziek wordt vóór of tijdens je vakantie, waardoor je deze moet annuleren of vroegtijdig naar huis terug moet. In dit geval kun je dan terugvallen op je ANWB Annuleringsverzekering. Ook kan het gebeuren dat je op vakantie opgenomen moet worden in een buitenlands ziekenhuis. De kosten die hierbij komen kijken, kunnen erg hoog oplopen. Dit omdat je Nederlandse zorgverzekeraar meestal alleen tegen de Nederlandse kostprijs vergoedt, tenzij je een buitenlanddekking voor je zorgverzekering hebt. Om goed verzekerd te zijn voor deze kosten, bieden wij de aanvullende dekking Medische kosten op je ANWB Reisverzekering.

Schade melden hoeft vaak niet direct

Stel, je gaat op vakantie en krijgt te maken met schade. Dan is het goed om te weten dat je in veel gevallen dit niet direct hoeft te melden. Bijvoorbeeld bij schade aan je koffer, mobiel of camera. Dit kan ook na afloop, zodat je eerst nog kunt genieten. Aangifte doen bij de lokale politie moet wel altijd zo snel mogelijk, dit is namelijk eenmaal terug in Nederland niet meer mogelijk.

Reisverzekering afsluiten

Bij de ANWB regel je je verzekering voor je vakantie nu extra voordelig. Want als je lid bent of wordt, ontvang je 5% korting. Bekijk welke verzekering bij jou past, kies de aanvullende dekkingen en sluit eenvoudig af.


 

Schade en diefstal voorkomen 

Met een ANWB Verzekering ben je verzekerd van goede hulp. Toch is het beter om schade of diefstal te voorkomen. Lees onze tips.

Goed verzekerd op vakantie 

Heb je vakantieplannen? Zorg dan dat je goed verzekerd op pad gaat. Hier vind je alle informatie op een rij.

Hobby en sport verzekerd 

Besteed jij je vrije tijd voor een hobby of sport? Zorg dan dat je verzekeringen op orde zijn. Bekijk onze handige informatie.

Thuis goed verzekerd 

Het is fijn om te weten dat je woning en je spullen goed zijn verzekerd. Met deze info weet je waarop je moet letten.