Informatie over het coronavirus

Heb je vragen over de ANWB Reisverzekering of ANWB Annuleringsverzekering in relatie tot het coronavirus? De belangrijkste vragen en antwoorden zijn hier voor je op een rij gezet.
Doorlopende Annuleringsverzekering
Nu 10% korting

Doorlopende Annuleringsverzekering

  • Het hele jaar goed verzekerd
  • Vanaf 4e persoon gratis
  • Ook voor concert- en theatertickets
Bereken je premie

Doorlopende Annuleringsverzekering

Voor als je onverwacht moet annuleren

Soms gebeurt er net vóór of tijdens je vakantie iets, waardoor je niet meer op vakantie kunt of halverwege moet afbreken. Dan is het prettig om terug te kunnen vallen op je annuleringsverzekering.

Waarom een doorlopende annuleringsverzekering?

Met de ANWB Doorlopende Annuleringsverzekering zijn de annuleringskosten van al je vakanties verzekerd. Ook in Nederland. Maar ook je concert- en theaterkaartjes verzekerd. Zo kun je van dat bedrag later weer een nieuwe vakantie boeken. Ga je meerdere keren per jaar op vakantie? Dan is een Doorlopende Annuleringsverzekering al snel voordeliger. 

Waarvoor ben je verzekerd?

De basisdekking vergoedt je annuleringskosten tot een bedrag van €1.500,– per persoon. Je kunt de basisdekking uitbreiden met aanvullende dekkingen zoals de luxe dekking of je verzekerd bedrag verhogen van €1.500 naar €3.000.

Nú extra korting

De Doorlopende Annuleringsverzekering is nú het eerste jaar extra voordelig. Sluit uiterlijk 30 maart af en ontvang het eerste jaar 10% korting op je premie. Bekijk de actievoorwaarden.

Dekking ANWB Annuleringsverzekering

Vakantie annuleren? Met de Doorlopende Annuleringsverzekering zijn je geboekte vakanties en reizen het hele jaar door verzekerd tegen de kosten van annulering. Zie de voorwaarden voor een overzicht met verzekerde annuleringsredenen.

Met de doorlopende annuleringsverzekering worden bij annulering voor aanvang van de reis als gevolg van een ernstige gebeurtenis, zoals een ongeval, ziekte of overlijden van familieleden in de 1e of 2e graad de volledige annuleringskosten vergoed. Ben je op vakantie en moet je de reis afbreken? Dan wordt het niet-gebruikte deel van de reissom vergoed. De vergoeding is in beide gevallen maximaal € 1.500,- per persoon per reis.

Heb je zelf je reis samengesteld? Bijvoorbeeld los je vliegticket, hotelovernachting en huurauto geboekt? In het geval dat één van de losgeboekte onderdelen uitvalt en je hierdoor je gehele reis moet annuleren, worden de annuleringskosten van alle onderdelen vergoed.

Het uitvallen van een onderdeel moet dan wel het gevolg zijn van één van de onderstaande gebeurtenissen:

  • Natuurgeweld
  • Terrorisme
  • Binnenlandse onlusten of oproer in het land van bestemming
  • Stuk gaan van het geboekte vervoer waardoor de reis niet mogelijk is
  • Een plotselinge, onaangekondigde staking
  • Overboeking

Wist je dat bij de ANWB Doorlopende Annuleringsverzekering ook de prijs van een kaartje van een theatervoorstelling of concert vergoed wordt als je deze door bijvoorbeeld familie-omstandigheden zou moeten annuleren?


Aanvullende dekkingen

De dekking van de Doorlopende Annuleringsverzekering kun je uitbreiden met aanvullende dekkingen. De aanvullende dekkingen zijn:

Reis annuleren? De basisdekking dekt je annuleringen tot een bedrag van € 1.500,– per persoon. Je kunt er ook voor kiezen dat het annuleringsbedrag wordt verdubbeld tot € 3.000,- per persoon per reis.

Met de Luxe Doorlopende Annuleringsverzekering worden bij annulering voor aanvang van de reis of bij tussentijdse afbreking van de reis de annuleringskosten tot maximum het verzekerde bedrag vergoed. Hierbij worden ook de reeds genoten vakantiedagen vergoed. Je kunt deze dekking niet in combinatie met Terrorisme en natuurrampen afsluiten.

Met de nieuwe dekking Terrorisme en Natuurrampen kun je ook je reis annuleren bij terrorisme, natuurrampen (aardbeving, (bos)brand, storm, tsunami), ontradend reisadvies (code geel of rood), besmettelijke ziektes (zoals het Zikavirus) en stakingen.

Meer over deze dekking

Let op: als de dekking Terrorisme en Natuurrampen is afgesloten na 30-1-2020, dan geldt deze niet voor de uitbraak van het coronavirus (COVID-19).

LET OP: Deze aanvullende dekking is enkel telefonisch of in de winkel af te sluiten (niet online).

Je bent verzekerd voor de kosten van annulering van de reis als gevolg van het zich plotseling openbaren van een levensbedreigende ziekte, ernstige verwondingen na een ongeval of door het overlijden van je huisdier (hond, kat, paard).

Tips & Service

Heb je al een reisverzekering?

Heb je al een reisverzekering?

Kijk dan ook eens naar de doorlopende annuleringsverzekering. Je ontvangt 5% korting op de premie van jouw doorlopende annuleringsverzekering en doorlopende reisverzekering als je deze met elkaar combineert.

Samengestelde reis

Samengestelde reis

Heb je zelf jouw reis samengesteld? Bijvoorbeeld los je vliegticket, hotelovernachting en huurauto geboekt? In het geval dat één van de los geboekte onderdelen komt te vervallen en je moet hierdoor je gehele reis annuleren, dan worden de annuleringskosten van alle onderdelen vergoed.

Concert- & Theaterkaarten

Concert- & Theaterkaarten

Met de doorlopende annuleringsverzekering ben je ook verzekerd voor het annuleren van een bezoek aan een concert of theatervoorstelling.

Korting

5% ANWB-ledenkorting

Ontvang gelijk 5% korting op de ANWB Annuleringsverzekering. Je ontvangt deze korting zolang als je lid bent. En als je nog geen lid bent, kan je dit eenvoudig worden tijdens het afsluiten van de annuleringsverzekering. Bij doorlopend is het basis ANWB-lidmaatschap het eerste jaar gratis.

Kinderen tot 5 jaar gratis

Kinderen met een leeftijd tot 5 jaar verzeker je gratis mee. Geef bij het aanvragen op hoeveel kinderen je hebt en welke leeftijd zij hebben.

5% Combikorting

Heb je al een ANWB Doorlopende Reisverzekering? Dan ontvang je nog eens 5% korting op je premie als je ook een ANWB Doorlopende Annuleringsverzekering sluit.

Doorlopende reisverzekering

Nú 10% extra korting

Sluit uiterlijk 30 maart 2020 af en ontvang een jaar lang van 10% extra korting op de ANWB Doorlopende Annuleringsverzekering. Bekijk de actievoorwaarden.

Top 5 veelgestelde vragen annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering dekt (een deel van) de kosten wanneer jouw reis niet door kan gaan door een ernstige gebeurtenis, zoals een ongeval, ziekte of overlijden van jezelf of een familielid. Ook wanneer je jouw reis moet afbreken biedt een annuleringsverzekering uitkomst.

Voor een annuleringsverzekering vliegticket kan je bij de ANWB terecht. Je sluit voor vliegtickets geen specifieke annuleringsverzekering af; de dekking van je vliegticket is bij je annuleringsverzekering inbegrepen. Onze annuleringsverzekering dekt het totaal van vooraf verschuldigde en/of betaalde bedragen voor boekingen en reserveringen van vervoer en/of verblijf, dus ook van je vliegticket.

In veel gevallen kun je profijt hebben van een annuleringsverzekering. Er zijn diverse omstandigheden, zoals gezondheid, accommodatie, vervoer, of persoonlijke woon- en werksituatie, waarbij je een beroep kunt doen op de annuleringsverzekering als je hierdoor je reis moet afzeggen of eerder beëindigen. Ook zwangerschap, een nieuwe huurwoning, nieuwe baan en scheiding zijn geldige annuleringsredenen.

Overzicht van annuleringsredenen

Als je met vakantie gaat, wil je onbezorgd genieten. Mocht er onverhoopt iets gebeuren met je familie of met vrienden dan kan het voorkomen dat je niet op vakantie wilt of kunt. Of dat je daardoor eerder naar huis wilt.

Een doorlopende annuleringsverzekering kan al uit vanaf ongeveer 20 dagen per jaar. Je bent dan ook verzekerd wanneer je een weekendje weg gaat en voor theater- en concertkaartjes.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht