Doorlopende Annuleringsverzekering
tot 20% korting

Doorlopende Annuleringsverzekering

  • Nieuwe dekking: Terrorisme en Natuurrampen
  • Het hele jaar goed verzekerd
  • Gezinskorting: vanaf 4e persoon gratis
  • Ook voor concert- en theatertickets
Bereken je premie

Doorlopende Annuleringsverzekering

Tot 20% korting

Met de ANWB Doorlopende Annuleringsverzekering zijn de annuleringskosten van iedere geboekte reis het hele jaar door verzekerd. Ook je weekendjes weg in Nederland en je concert- en theaterkaarten zijn verzekerd. Nu extra voordelig voor leden!

Hoe langer lid, hoe hoger je korting

Sluit vóór 5 maart een doorlopende annuleringsverzekering af en krijg een jaar lang tot 20% korting!
Bekijk de actievoorwaarden

Nog geen lid?

Word nu gratis lid en profiteer direct van 10% korting. Je geeft tijdens het afsluiten aan dat je hier gebruik van wilt maken.

5% korting bij de Doorlopende Reisverzekering

Sluit bij je Doorlopende Annuleringsverzekering ook een Doorlopende Reisverzekering af. Dan profiteer je van 5% extra korting op je premie.

Nieuwe dekking: Terrorisme en Natuurrampen

Als je een reis boekt, kun je niet alle gebeurtenissen in de wereld voorzien. Met de nieuwe dekking Terrorisme en Natuurrampen kun je jouw reis omboeken of annuleren als je niet meer naar jouw vakantiebestemming wilt door terrorismedreiging, natuurrampen of epidemieën.

Dekking ANWB Annuleringsverzekering

Vakantie annuleren? Met de Doorlopende Annuleringsverzekering zijn je geboekte vakanties en reizen het hele jaar door verzekerd tegen de kosten van annulering.

Met de Doorlopende Annuleringsverzekering worden bij annulering voor aanvang van de reis als gevolg van een ernstige gebeurtenis, zoals een ongeval, ziekte of overlijden van familieleden in de 1e of 2e graad de volledige annuleringskosten vergoed. Ben je op vakantie en moet je de reis afbreken? Dan wordt het niet-gebruikte deel van de reissom vergoed. De vergoeding is in beide gevallen maximaal € 1.500,- per persoon per reis.

Heb je zelf je reis samengesteld? Bijvoorbeeld los je vliegticket, hotelovernachting en huurauto geboekt? In het geval dat één van de losgeboekte onderdelen komt te vervallen en je moet hierdoor je gehele reis annuleren, dan worden de annuleringskosten van alle onderdelen vergoed.

Wist je dat bij de Doorlopende Annuleringsverzekering van de ANWB ook de prijs van een kaartje van een theatervoorstelling of concert vergoed wordt als je deze door bijvoorbeeld familie-omstandigheden zou moeten annuleren?

Aanvullende dekkingen

De dekking van de Doorlopende Annuleringsverzekering kun je uitbreiden met aanvullende dekkingen. De aanvullende dekkingen zijn:

Reis annuleren? De basisdekking dekt je annuleringen tot een bedrag van € 1.500,– per persoon. Je kunt er ook voor kiezen dat het annuleringsbedrag wordt verdubbeld tot € 3.000,- per persoon per reis.

Met de Luxe Doorlopende Annuleringsverzekering worden bij annulering voor aanvang van de reis of bij tussentijdse afbreking van de reis de volledige annuleringskosten vergoed. Hierbij worden ook de reeds genoten vakantiedagen vergoed. Je kunt deze dekking niet in combinatie met Terrorisme en natuurrampen afsluiten.

Met de nieuwe dekking Terrorisme en Natuurrampen kun je ook je reis annuleren bij terrorisme, natuurrampen (aardbeving, (bos)brand, storm, tsunami), ontradend reisadvies (code geel of rood), besmettelijke ziektes (zoals het Zikavirus) en stakingen.

Meer over deze dekking

LET OP: Deze aanvullende dekking is enkel telefonisch of in de winkel af te sluiten (niet online).

Je bent verzekerd voor de kosten van annulering van de reis als gevolg van het zich plotseling openbaren van een levensbedreigende ziekte, ernstige verwondingen na een ongeval of door het overlijden van je huisdier (hond, kat, paard).

Tips & Service

Heb je al een reisverzekering?

Heb je al een reisverzekering?

Kijk dan ook eens naar de doorlopende annuleringsverzekering. Je ontvangt 5% korting op de premie van jouw doorlopende annuleringsverzekering en doorlopende reisverzekering als je deze met elkaar combineert.

Samengestelde reis

Samengestelde reis

Heb je zelf jouw reis samengesteld? Bijvoorbeeld los je vliegticket, hotelovernachting en huurauto geboekt? In het geval dat één van de los geboekte onderdelen komt te vervallen en je moet hierdoor je gehele reis annuleren, dan worden de annuleringskosten van alle onderdelen vergoed.

Concert- & Theaterkaarten

Concert- & Theaterkaarten

Met de Doorlopende Annuleringsverzekering ben je ook verzekerd voor het annuleren van een bezoek aan een concert of theatervoorstelling.

Korting

5% ANWB-ledenkorting

Ontvang gelijk 5% korting op de ANWB Annuleringsverzekering. Je ontvangt deze korting zolang als je lid bent. En als je nog geen lid bent, kan je dit eenvoudig worden tijdens het afsluiten van de annuleringsverzekering.

Kinderen tot 5 jaar gratis

Kinderen met een leeftijd tot 5 jaar verzeker je gratis mee. Geef bij het aanvragen op hoeveel kinderen je hebt en welke leeftijd zij hebben.

5% Combikorting

Heb je al een ANWB Doorlopende Reisverzekering? Dan ontvang je nog eens 5% korting op je premie als je ook een ANWB Doorlopende Annuleringsverzekering sluit.

Doorlopende reisverzekering

Top 5 veelgestelde vragen annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering dekt (een deel van) de kosten wanneer jouw reis niet door kan gaan door een ernstige gebeurtenis, zoals een ongeval, ziekte of overlijden van jezelf of een familielid. Ook wanneer je jouw reis moet afbreken biedt een annuleringsverzekering uitkomst.

Voor een annuleringsverzekering vliegticket kan je bij de ANWB terecht. Je sluit voor vliegtickets geen specifieke annuleringsverzekering af; de dekking van je vliegticket is bij je annuleringsverzekering inbegrepen. Onze annuleringsverzekering dekt het totaal van vooraf verschuldigde en/of betaalde bedragen voor boekingen en reserveringen van vervoer en/of verblijf, dus ook van je vliegticket.

In veel gevallen kun je profijt hebben van een annuleringsverzekering. Er zijn diverse omstandigheden, zoals gezondheid, accommodatie, vervoer, of persoonlijke woon- en werksituatie, waarbij je een beroep kunt doen op de annuleringsverzekering als je hierdoor je reis moet afzeggen of eerder beëindigen. Ook zwangerschap, een nieuwe huurwoning, nieuwe baan en scheiding zijn geldige annuleringsredenen.

Overzicht van annuleringsredenen

 

Als je met vakantie gaat, wil je onbezorgd genieten. Mocht er onverhoopt iets gebeuren met je familie of met vrienden dan kan het voorkomen dat je niet op vakantie wilt of kunt. Of dat je daardoor eerder naar huis wilt.

Een doorlopende annuleringsverzekering kan al uit vanaf ongeveer 20 dagen per jaar. Je bent dan ook verzekerd wanneer je een weekendje weg gaat en voor theater- en concertkaartjes.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht