Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Goed verzekerd op fietsvakantie

Onze tips voor als je jouw fiets mee op reis neemt

Maak je een fietsreis door Europa, volg je het Pieterfietspad of neem je jouw e-bike mee op achter op de auto naar Frankrijk? Waar je op vakantie ook gaat fietsen, als er onderweg iets misgaat is het fijn dat je verzekering goed geregeld is. Bijvoorbeeld bij diefstal of als je plots ziek wordt. Bekijk al onze tips voor een goed verzekerde fietsvakantie. Zo weet je precies wat past bij jouw reis.

Snel naar 
Reisverzekering | Fietsverzekering | Annuleringsverzekering | Fiets mee met een fietsendrager | Tips tegen schade onderweg

Reisverzekering voor fietsvakanties

Voor elke soort vakantie is een reisverzekering wel een goed idee – ook voor fietsvakanties. Zo kan je rekenen op deskundige hulp als er onverwacht iets vervelends gebeurt. Kies voor een kortlopende of een doorlopende reisverzekering, afhankelijk van jouw reisduur. En kijk goed voor welk gebied je jouw verzekering afsluit. Waar let je nog meer op? Aan de volgende punten kan je denken bij een reisverzekering voor je fietsvakantie.

Medische kosten

Als je onderweg een vervelende val maakt, wil je je geen zorgen maken over de kosten van je behandeling. Goed om te weten: in het buitenland krijg je niet altijd alle medische kosten vergoed. Het basispakket van Nederlandse zorgverzekeringen vergoedt kosten tot het Nederlandse tarief, maar in het buitenland kan zorg veel duurder uitvallen. Check daarom bij je zorgverzekering hoe jij verzekerd bent voor buitenlandse zorg. Niet volledig verzekerd? Overweeg dan een aanvullende dekking medische kosten bij je reisverzekering.

Met de dekking medische kosten bij je ANWB Reisverzekering ben je ook verzekerd voor het eigen risico van je zorgverzekering (€ 385,-). Hiermee zit jij een stuk geruster op je zadel.

Tip: met een ANWB Reisverzekering kan je altijd bellen naar de ANWB Vakantiedokter. Ook als je geen dekking medische kosten afsluit. Onze specialisten staan voor jou klaar met medisch advies, gewoon in je eigen taal. Kan je beter door naar een lokale huisarts of het ziekenhuis? Dan helpen we jou om dit te regelen.

Verzeker je bagage en waardevolle spullen

Of je nu kampeert, een huisje huurt of met de camper rondtrekt: op vakantie heb je van alles bij je. Daarom is een aanvullende dekking bagage bij je reisverzekering altijd aan te raden. Hiermee neem jij gerust je waardevolle spullen mee op reis. De GPS fietscomputer, telefoonhouder en waterdichte fietstassen op je fiets zijn meteen meeverzekerd.

Tip: met de dekking bagage bij je ANWB Reisverzekering is ook jouw fiets verzekerd. Bij diefstal of schade heb je recht op een vergoeding tot maximaal € 1.100,-. Is je fiets meer waard? Dan kan je beter kiezen voor een aparte fietsverzekering naast je reisverzekering. Hieronder lees je meer over fietsverzekeringen voor je fietsvakantie.

Verzekerd voor ongevallen

Je moet er niet te veel bij stil willen staan, maar op de fiets blijf je kwetsbaar voor ongevallen. Vooral in het buitenland kom je soms in spannende verkeerssituaties terecht. Een ongeval kan grote gevolgen hebben. Kijk daarom of je een aanvullende dekking voor ongevallen wil afsluiten. Hiermee ben je verzekerd voor blijvende invaliditeit.

Vervangend vervoer en verblijf

Gaat je fiets, auto of tent opeens stuk vlak voor of tijdens de reis? Met een dekking voor vervangend vervoer en verblijf ben je verzekerd voor de kosten van een plan B. Bijvoorbeeld een huurfiets, hotel of een vervangende auto.

Fietsverzekering voor je vakantie

Je wilt zelf goed verzekerd zijn bij ongevallen, maar je fiets kan net zo goed beschadigd raken. En ook op reis kom je soms helaas fietsendieven tegen. Daarom is een fietsverzekering een goed idee als je gaat reizen met de fiets. Bij de ANWB Fietsverzekering kan je jouw fiets verzekeren voor diefstal, schade of voor allebei. En welke dekking je ook kiest, je verzekering is wereldwijd geldig. Of je nou dichtbij huis blijft of in een ver land op de trappers stapt.

Dekking pechhulp bij je fietsverzekering

Blijf je in Nederland? Met de aanvullende dekking pechhulp staan onze fietsenmakers door het hele land voor je klaar. Of je nu midden op de Veluwe staat of ergens aan de Zeeuwse kust. Wij komen naar jou toe bij een lekke band of een kapotte accu. Zo kan jij snel weer verder fietsen. En als het niet lukt om je fiets te repareren, brengen wij je terug naar je (vakantie)huis.

Tip: ga je fietsen in België? Met een los abonnement op Wegenwacht Fiets heb je niet alleen pechhulp binnen Nederland, maar ook in België. Fijn als je fiets het begeeft in de Ardennen.

Annuleringsverzekering voor fietsvakanties

Accu opgeladen, extra reserveband in huis gehaald, de mooiste fietsroutes uitgezocht. Check, check, dubbelcheck! Maar hoe goed je jouw reis ook voorbereidt, er kan altijd last-minute iets gebeuren waardoor je vakantie toch niet doorgaat. Of waardoor je onverwacht eerder terug naar huis moet.
Met een annuleringsverzekering ben je verzekerd voor de kosten die hierbij komen kijken. Handig als je fiets stuk gaat vlak voor de vakantie, en je daardoor niet kan vertrekken. Of als je jouw reis afbreekt omdat een familielid thuis ernstig ziek is geworden. De ANWB Annuleringsverzekering dekt de kosten voor je geannuleerde reserveringen. Zo haal jij je fietsreis gewoon later nog een keertje in.

Fiets mee achter op de auto

Neem je jouw fiets mee achter op de auto? Check dan ook of je fietsendrager al verzekerd is. Bekijk alle informatie over fietsendragers en je verzekeringen.

Onze tips tegen schade onderweg 

Hoe goed je ook verzekerd bent, het liefst voorkom je schade natuurlijk helemaal. Met deze tips bescherm je jouw fiets – en jezelf – tegen ongevallen en diefstal. Fijne fietsreis alvast!

  • Zorg dat je fiets in topvorm is voordat je op weg gaat. Zo voorkom je pech onderweg. Bekijk onze tips voor het onderhoud van je fiets.
  • Zelf ook in topvorm aan je reis beginnen? Lees meer over trainen voor je fietsvakantie. Zo verklein je jouw kans op blessures.
  • Draag een fietshelm en houd je altijd goed aan de verkeersregels, waar je ook bent. Zo voorkom je ongevallen en fiets jij vrolijk verder. Bekijk meer informatie over fietshelmen.
  • Fiets je op een weg waar ook ander verkeer rijdt? Een veiligheidsvest zorgt ervoor dat je goed zichtbaar bent op de weg.
  • Laat je de fiets even staan voor een terrasje, of om in te checken in het hotel? Neem je fietstassen en accessoires dan mee. Zo valt er weinig te stelen.
  • Last but not least: zet je fiets altijd goed op slot, liefst met twee sloten. Jij bent zelf op vakantie, maar dieven blijven helaas gewoon aan het werk. Lees meer over fietssloten en fietsbeveiliging.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.