Fietsaccessoire: fietsslot

Zet je fiets altijd goed vast met een extra slot

Ken je dat? Je hebt je fiets ergens gestald en als je terugkomt staat je tweewieler niet meer op zijn vertrouwde plek. Hij is gestolen. Diefstal compleet voorkomen is helaas niet mogelijk, maar met een goed fietsslot maak je het dieven wel lastiger. Wij leggen je graag uit waar je op moet letten bij het kopen van een goed fietsslot.

Verschillende fietssloten

Er zijn verschillende soorten fietssloten waarmee je je tweewieler vast kunt zetten.

 • Ringslot
  Een ringslot behoort vaak tot de standaarduitrusting van een fiets en zit dan vastgemaakt aan het achterframe. Hiermee kun je je fiets snel en gemakkelijk op slot zetten.
 • Kabelslot
  Een kabelslot is meestal een los slot, maar zit soms juist wel vast aan de fiets. Wanneer de kabel lang genoeg is, kun je je fiets vastzetten aan een paal of hek.
 • Kettingslot
  Een kettingslot is eigenlijk hetzelfde als een kabelslot. Alleen sluit je dit slot met een hangslot.
 • Beugelslot
  Een beugelslot is een massief stalen beugel gebogen in een u-vorm. Net als bij een kabel- en kettingslot kun je je fiets hiermee vastzetten aan een paal of iets anders. Nadeel van het beugelslot is dat hij erg zwaar en daardoor lastig mee te nemen is. 

Het is verstandig om twee fietssloten te gebruiken: een veiligheidsslot om je achterwiel én een slot waarmee je je fiets vastzet aan bijvoorbeeld een paal, hek, boom of brugleuning. Koop de fietssloten waarmee jij het beste overweg kunt.

Bekijk fietssloten in onze webwinkel

ART-goedgekeurd fietsslot

Wil je zeker weten dat je een veilig fietsslot koopt? Koop dan een fietsslot met een ART-keurmerk. Dit zijn fietssloten die goedgekeurd zijn door Stichting ART. Zij zetten zich in om fietsdiefstal te voorkomen. Het bestuur van Stichting ART wordt gevormd door verschillende bedrijven, waaronder de ANWB. Stichting ART heeft een website waarop je kunt controleren of een fietsslot veilig is. Ga hiervoor naar goedopslot.nl.

Fietsdiefstal voorkomen

Met alleen goede fietssloten ben je er niet. Er zijn meer tips om je fiets veilig te stallen. 

Bekijk onze tips om fietsdiefstal te voorkomen

Speciaal voor jou geselecteerd