Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De fietsdiefstal-hotspots van Nederland

Zet je fiets op een veilige plek

Jaarlijks worden er meer dan een half miljoen fietsen gestolen in Nederland. En de kans op diefstal neemt de afgelopen jaren zelfs toe. Waar worden de meeste fietsen gestolen en welke merken zijn het populairst onder fietsendieven?

We hebben een aantal feitjes over fietsdiefstal en de ANWB Fietsverzekering op een rijtje gezet.

Klik om de afbeelding te vergroten.

Welke fietsen worden het meest gestolen?

Sommige fietsen en merken worden vaker gestolen dan andere. E-bikes zijn het populairst onder fietsendieven, gevolgd door de ‘gewone’ stadsfiets. Onder onze verzekerden worden fietsen van de merken Gazelle, Cortina en Giant het meest gestolen.

Ook fietsen van Urban Arrow lopen een hoger risico op diefstal. Deze bakfietsen worden veel gebruikt in grote steden, waar niet altijd ruimte is om ze binnen te zetten. Bovendien hebben de fietsen een hoge waarde, waardoor ze interessant zijn voor dieven. Daarom verzekeren wij fietsen van Urban Arrow alleen als de fiets is voorzien van een track&trace zender. Ga voor de montage van een zender naar Urban Arrow-dealers die samenwerken met de ANWB. Alleen bij deze dealers kun je een ANWB Fietsverzekering afsluiten op je Urban Arrow-fiets.

Welk merk of type fiets je ook hebt, met een goed slot maak je de kans op fietsdiefstal een stuk kleiner. Kies het liefst voor een goedgekeurd ART-slot met tenminste 2 sterren. Een goed slot koop je in onze webwinkel.

Waar worden de meeste fietsen gestolen?

Vooral in steden worden veel fietsen gestolen. Amsterdam staat op de eerste plek, gevolgd door Diemen, Utrecht en Rotterdam. Je fiets parkeren in een andere stad doe je natuurlijk niet zomaar. Maar je kan wel opletten dat je je fiets niet parkeert op een extra risicovolle plek.

Op welke plekken worden de meeste fietsen gestolen? Binnen steden is het stationsgebied typisch een plek waar fietsendieven toeslaan. Maar ook in uitgaans- en winkelgebieden worden veel fietsen gestolen. Juist doordat mensen hun fiets hier vaak maar heel even achterlaten. Ze zetten de fiets dan minder goed vast. Dus laat je je fiets even achter voor een drankje, of om een brood te kopen? Zet hem dan toch goed vast, bijvoorbeeld aan een paal.

Ook als je je fiets thuis parkeert loop je kans op fietsdiefstal. Veel fietsen worden bijvoorbeeld gestolen uit de voortuin. Heb je thuis een schuur of garage? Dan is het veiliger om je fiets hierin te parkeren.
Lees meer tips tegen fietsdiefstal.

ANWB Fietsverzekering

Met de ANWB Fietsverzekering kun je een stuk geruster zijn over je fiets. Stel de verzekering samen die bij jou past. Kies uit de dekkingen diefstal en beschadiging of maak een combinatie. Daarnaast kun je je aanvullend verzekeren voor Pechhulp, Ongevallen en Verhaalsrechtsbijstand.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.