Tips tegen fietsdiefstal

Je fiets of e-bike verzekeren helpt

Ideaal zo’n e-bike! Je gaat hard zonder er al teveel moeite voor te hoeven doen, het is goed voor het milieu en gezond. Dan is het fijn als je lekker lang van je fiets kunt genieten. De e-bike is onverminderd populair, maar helaas ook erg in trek bij dieven. Hoe zorg je ervoor dat je dieven te slim af bent en dat je fiets niet wordt gestolen?


Verzeker je fiets tegen diefstal

Het aantal gestolen elektrische fietsen is vorig jaar spectaculair gestegen. Door de hoge waarde zijn e-bikes erg interessant, ook de accu’s zijn erg gewild. Reden te meer om je fiets goed te verzekeren tegen diefstal en schade.

Je (elektrische) fiets verzekeren zorgt er niet voor dat je fiets niet gestolen wordt, maar je rijdt daarmee snel weer op een nieuwe na diefstal óf je krijgt je oude fiets terug als hij wordt gevonden. Veel verzekeraars maken daarnaast ook steeds vaker gebruik van technologie in de strijd tegen fietsdiefstal. Zo kun je bij de ANWB kiezen voor de Blijven Fietsen Fietsverzekering. Dit is een slimme fietsverzekering met track&trace-zender. Hiermee probeert een speciaal opsporingsteam jouw fiets na diefstal zo snel mogelijk terug te vinden. Naast de track&trace-zender wordt er ook een preventiesticker op je fiets geplakt. Dit schrikt dieven af.

Voorkom dat je fiets wordt gestolen

Fietsdiefstal compleet voorkomen is helaas niet mogelijk. Wel zijn er genoeg manieren om het fietsendieven zo lastig mogelijk te maken. En dat doe je niet door alleen je fiets goed op slot te zetten met een ART-slot, maar ook door bijvoorbeeld je fiets zo veilig mogelijk te parkeren.

Bekijk de video en kom alles te weten over je fiets verzekeren en wat je nog meer kunt doen om de kans dat jouw dure fiets gestolen wordt zo klein mogelijk te maken.