Naar artikel

Tips tegen fietsdiefstal

Je fiets of e-bike verzekeren helpt

Ideaal zo’n e-bike! Je gaat hard zonder er al teveel moeite voor te hoeven doen, het is goed voor het milieu en gezond. Dan is het fijn als je lekker lang van je fiets kunt genieten. De e-bike is onverminderd populair, maar helaas ook erg in trek bij dieven. Hoe zorg je ervoor dat je dieven te slim af bent en dat je fiets niet wordt gestolen?


Verzeker je fiets tegen diefstal

Het aantal gestolen elektrische fietsen is vorig jaar spectaculair gestegen. Door de hoge waarde zijn e-bikes erg interessant, ook de accu’s zijn erg gewild. Reden te meer om je fiets goed te verzekeren tegen diefstal en schade.

Je (elektrische) fiets verzekeren zorgt er niet voor dat je fiets niet gestolen wordt, maar je rijdt daarmee snel weer op een nieuwe na diefstal óf je krijgt je oude fiets terug als hij wordt gevonden. Veel verzekeraars maken daarnaast ook steeds vaker gebruik van slimme technologie in de strijd tegen fietsdiefstal. 

Voorkom dat je fiets wordt gestolen

Fietsdiefstal compleet voorkomen is helaas niet mogelijk. Wel zijn er genoeg manieren om het fietsendieven zo lastig mogelijk te maken. En dat doe je niet door alleen je fiets goed op slot te zetten met een ART-slot, maar ook door bijvoorbeeld je fiets zo veilig mogelijk te parkeren.