Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Tips tegen fietsdiefstal

Wees dieven te slim af

Het liefst wil je zo lang mogelijk plezier hebben van je fiets. Helaas zijn fietsen ook in trek onder dieven. In Nederland worden ieder jaar meer dan een half miljoen fietsen gestolen. Met deze tips verklein je de kans dat je fiets wordt gestolen.

Hoe kun je het beste je fiets op slot zetten?

Verzekeraars willen natuurlijk het risico op diefstal zo klein mogelijk houden. Om te voldoen aan de voorwaarden van je ANWB Fietsverzekering heb je een ART goedgekeurd slot nodig met minimaal 2 sterren. Voor e-bikes geldt een tweede slotverplichting. Ook dit slot moet ART goedgekeurd zijn en minimaal 2 sterren hebben. Alleen dan heb je recht op uitkering na diefstal van jouw fiets.
Let op! Een insteekketting geldt niet als tweede slot. De tweede-slotverplichting geldt niet voor e-bikes die vezekerd zijn voor 1 maart 2024.

Parkeer op veilige plekken

Hoe je je fiets vastzet is belangrijk, maar wáár maakt ook veel verschil. Rondom stations kan je je fiets het beste parkeren in een (bewaakte) stalling. Hier staat je fiets een stuk veiliger dan op straat. Ook in winkelgebieden, stadscentra en rondom winkelcentra vind je steeds vaker speciale fietsstallingen. Blijf rond dit soort plekken alert op diefstal, en zet je fiets goed op slot. Ook al zet je je fiets maar een kwartiertje ergens neer. Lees meer over fietsdiefstal-hotspots.

Pas op je accessoires

Ook als je fiets zelf goed op slot staat, kunnen dieven bijvoorbeeld losse onderdelen of accessoires stelen. Haal losse accessoires daarom altijd van je fiets af wanneer je deze parkeert. Denk aan accu's, fietstassen en navigatie-displays.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.