Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB Autoverzekering en jongeren

De autoverzekering voor jouw eigen auto

Je bent jong en je wilt een autoverzekering afsluiten. Vaak is dit duur. Je betaalt een hoge premie omdat jongeren vaker ongelukken veroorzaken. Verzekeraars zien deze groep daardoor als risicovoller waardoor je meer betaald voor je autoverzekering. Er komt best veel op je af als je een autoverzekering wilt afsluiten. We leggen het uit zodat je weloverwogen een autoverzekering af kunt sluiten.

Elk jaar minder premie

Met een autoverzekering bouw je schadevrije jaren op als jij geen schade claimt bij de verzekeraar die jouw schuld zijn. Dit noem je een schadevrij jaar. Hoe meer schadevrije jaren je opbouwt, hoe hoger je no-claim korting op je premie. Dit is de no-claim korting. Deze no-claim korting kan oplopen tot 80% op de premie die jij per jaar betaalt als je zelf een auto moet gaan verzekeren!


Wat is het verschil tussen de dekkingen?

  • WA-dekking

Iedere auto eigenaar moet minimaal een WA-dekking hebben. Deze dekking is de minst uitgebreide dekking en daarmee ook de goedkoopste dekking die je voor jouw auto kunt afsluiten. Met een WA-dekking (Wettelijke Aansprakelijkheid) ben je alléén verzekerd voor schade die jij veroorzaakt. Met een WA-dekking ben je nog niet verzekerd voor schade aan je eigen auto. Wil je ook schade aan je eigen auto verzekeren? Kies dan een Beperkt of Volledig Casco dekking.

  • WA + Beperkt Casco

Met een WA + Beperkte Casco dekking is de schade die anderen oplopen door een ongeluk dat door jou veroorzaakt verzekerd. Maar ook bepaalde schade aan jouw eigen auto. Zoals schade als gevolg van diefstal, brand ruitbreuk, storm, hagel en botsing met dieren.

  • WA + Volledig Casco (we noemen dit ook wel All Risk)

De Volledig Casco dekking verzekert alles wat de Beperkt Casco dekking verzekerd maar ook de schades aan jouw eigen auto. Dit is de meest uitgebreide dekking. Dus koop je een nieuwe auto? Dan is dit de meest uitgebreide autoverzekering die je kunt afsluiten.

Wanneer kies ik voor welke dekking?

Dat is afhankelijk van een aantal factoren. Hoe oud is jouw auto? Hoeveel schadevrije jaren heb je opgebouwd? Heb je geld achter de hand om schades zelf te kunnen betalen? Je kunt kiezen voor de meest uitgebreide dekking, de WA + Volledig Casco dekking maar je hebt lang niet altijd de meest uitgebreid dekking nodig.

Bij het afsluiten van een dekking kun je uitgaan van:

  • Nieuw tot 6 jaar oud: WA + Volledig Casco dekking (ook wel All Risk)
  • 6 jaar tot 10 jaar oud: WA + Beperkt Casco dekking
  • 10 jaar oud en ouder: WA-dekking

Ben je op zoek naar meer zekerheid voor je auto?

Je kunt naast deze basisdekking ook kiezen voor aanvullende dekkingen zoals een inzittendenverzekering. Hiermee verzeker je jezelf én je passagiers voor de financiële gevolgen van een auto-ongeluk. Bij het afsluiten van een aanvullende verzekering naast de WA-dekking, vergroot je de dekking van je verzekering.

Autoverzekering afsluiten

Wil je een ANWB Autoverzekering afsluiten? Bereken gemakkelijk en snel je premie.

Pechhulp voor jongeren

Ben je net geslaagd voor je rijbewijs? Dan krijg je van ons een jaar lang gratis Wegenwacht® Service.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.