Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Er zijn spullen uit mijn auto gestolen. Wat nu?

Elke twee minuten breekt een dief een auto open. Wat moet je doen als er spullen uit je auto gestolen zijn?

Wat moet ik doen als er spullen uit mijn auto gestolen zijn?

 1. Zijn er passen of telefoons gestolen? Blokker deze zo snel mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan je bankpas, creditcard, tankpas en mobiele telefoon.
 2. Doe aangifte. Dit heb je nodig voor je verzekering of om een nieuw document aan te vragen. 
 3. Zijn belangrijke papieren gestolen, zoals een rijbewijs of paspoort? Vaak worden deze papieren na een paar dagen teruggevonden. Wacht indien mogelijk dus een weekje af. Als ze niet teruggevonden worden, vraag dan bij het gemeentehuis nieuwe documenten aan. 
 4. Declareer de schade bij je verzekering.

Welke schade wordt vergoed door mijn autoverzekering?

Of je de gestolen spullen en de schade aan je auto door de inbraak vanuit je autoverzekering vergoed krijgt, hangt allereerst af van de dekking die je hebt gekozen. Alleen een WA-dekking? Dan ben je niet verzekerd. Heb je een Beperkt Casco of Volledig Casco dekking? Schade aan je auto door de inbraak wordt dan vergoed. Welke spullen verzekerd zijn, hangt af van de vraag of de spullen door de fabriek al in de auto ingebouwd waren of niet.

Spullen die door de fabriek al in de auto ingebouwd waren, worden meestal tot een bepaald bedrag vergoed. Loszittende accessoires (bijvoorbeeld losse navigatie of dvd schermen) en losse spullen zijn vaak een ander verhaal. Dit wisselt per verzekeraar. Kijk hiervoor in de voorwaarden van je autoverzekering.

Vergoedingen ANWB Autoverzekering

Met ANWB Autoverzekering Beperkt Casco en Volledig Casco is het volgende verzekerd:

 • Schade die door de inbraak aan je auto is ontstaan
 • Loszittende accessoires tot een bedrag van maar liefst € 2.500 bij Beperkt en Volledig Casco

Welke maatregelen kun je nemen om diefstal uit je auto te voorkomen?

 • Laat niets achter in je auto, zelfs geen plastic zakje. Maar zeker geen waardevolle spullen.
 • Haal de radio (of het ‘frontje’) uit de auto. 
 • Haal je dashbordkastje leeg en zet het open. 
 • Parkeer op een goed verlichte indien mogelijk bewaakte parkeerplaats. 
 • Heb je een stationcar? Dek de lege laadruimte dan niet af. 
 • Registreer en merk waardevolle bezittingen in je auto.

Bij reparatie van verzekerde schade kun je bij de ANWB gebruik maken van uitgebreide schadeservice en een gratis leenauto. 

Bagagediefstal op vakantie?

Diefstal van bagage uit je auto is op vakantie verzekerd met je ANWB Reisverzekering mét bagagedekking. Daarbij wordt wel verwacht dat je extra voorzichtig bent en gelden er daarom een aantal voorwaarden:

 • De bagage wordt maximaal 24 uur achtergelaten in een goed afgesloten bagageruimte, zoals een kofferbak of dashboardkastje.
 • De bagage wordt maximaal 3 uur achtergelaten uit het zicht maar buiten een afgesloten bagageruimte. Geld en identiteitsbewijzen zijn dan niet meeverzekerd.
 • De bagage is opgeborgen in een goed afgesloten bagage- of skibox. Deze box moet van hard materiaal zijn en goed aan de auto vastzitten.

Contact & Service

Vragen? Neem contact op

Nog niet gevonden wat je zoekt? Neem contact op met een van onze collega’s. Via onderstaande link vind je alle contact gegevens voor verzekeren.