Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Parkeren in Zandvoort

Alles over parkeergarages, P+R en betaald parkeren in Zandvoort

Waar kun je het goedkoopste parkeren in Zandvoort? Lees meer over parkeergarages, parkeertarieven en P+R locaties in Zandvoort en omgeving.

Zandvoort is een drukbezochte en populaire badplaats, vooral voor toeristen. Voor parkeren betaal je in heel Zandvoort elke dag tussen 10.00 en 22.00 uur, ook op zon- en feestdagen. In de winter is dit tussen 10.00 en 20.00 uur. Op de parkeerterreinen Boulevard Paulus Loot en Boulevard Barnaart, De Favaugeplein en parkeerterrein De Zuid en Cor v/d Lindenstraat/Frans Zwaanstraat betaal je € 2,50 * per uur met een 24-uurstarief van € 15 *. Op de sportvelden betaal je het minst: € 1 * per uur voor de eerste vier uur, daarna € 2,50 * per uur met een 24-uurstarief van € 15 *. In de zomer is het duurder parkeren op straat. Je betaalt vanaf 1 maart tot en met 1 november 202 € 4 * voor de eerste twee uur daarna € 7 * per uur.

Als je een dagje aan het Zandvoortse strand wil vertoeven, bedenk dan van tevoren goed waar je gaat parkeren. Garages zijn goedkoper dan parkeren op straat, maar P+R is een goed alternatief om de hoge parkeerkosten te ontwijken.

Goedkoper parkeren in Zandvoort: ANWB Parkeren

Wil je weten waar je het goedkoopst parkeert? Maak dan gebruik van ANWB Parkeren in de ANWB Onderweg app.

Met ANWB Parkeren zie je in de Onderweg app de goedkoopste parkeerplaatsen in de buurt. Je hoeft dus niet meer op zoek naar de parkeerautomaat én je profiteert als ANWB-lid van korting op je parkeerkosten. Start en stop je parkeertijd eenvoudig met de app. Zo betaal je alleen voor de tijd dat je je auto parkeert.

Meld je aan voor ANWB Parkeren 

Zodra je een parkeeraccount hebt aangemaakt, zie je in de ANWB Onderweg app alle parkeerlocaties (garages, terreinen en straatparkeren) in Zandvoort met tarieven. En ook gratis parkeermogelijkheden zie je in de app. 

Download gratis de ANWB Onderweg app

 

Parkeren op straat en parkeergarages in Zandvoort

Op straat parkeren in Zandvoort kost in de zomer € 4 * voor de eerste twee uur daarna € 7 * per uur. Opwaarderen na twee uur is niet mogelijk en je kunt je maximaal een keer per dag met een kenteken aanmelden. Alleen op het parkeerterrein Boulevard Barnaart en De Zuid zijn meerdaagse kaarten mogelijk: driedagenkaart kost € 30 * en een weekkaart € 50 *. De Zuid heeft ook een maandkaart € 60 *. Op Barnaart mag je ook met de camper staan, kosten: 24 uur € 35 * tot 72 uur voor € 105 *. Op de andere parkeerterreinen Boulevard is dit niet mogelijk. In de parkeergarage Louis Davis Carrée in het centrum kost parkeren € 3 * per uur met een 24-uurstarief van € 20 *.

Als je je route naar de eindbestemming plant in de ANWB Routeplanner, dan zie je de tarieven van straatparkeren en garages op de kaart.

Goedkope parkeerplekken

Het goedkoopst parkeer je bij De Sportvelden. Hier betaal je voo/r de eerste twee uur € 1 * en daarna € 2,50 * per uur met een 24-uurstarief van € 1 *5. In 12 minuten loop je dan naar het strand van Zandvoort.

Parkeerplaats reserveren

Alleen in de parkeergarage LDC of op parkeerterrein De Zuid kun je een parkeerplek reserveren. Als er reserveringen mogelijk zijn, zie je dit ook in de parkeermodus van de Onderweg App.

De prijzen op deze pagina zijn het laatst bijgewerkt op 29/02/2024

P+R (Parkeer + Reis) in Amsterdam en Haarlem

Parkeer bij het dichtstbijzijnde metro- of treinstation en reis verder met het OV naar Zandvoort. Dit kan alleen in Haarlem of Amsterdam. Vanuit Haarlem is het met de trein 10 minuten naar Zandvoort en vanaf Amsterdam 35 minuten. Meer info parkeren Amsterdam

P+R locaties vinden

  • Van tevoren P+R locatie zoeken
    Vind een P+R locatie door in de Routeplanner 'Parkeren' te selecteren en dan de optie 'P+R Locaties' aan te vinken.
  • Onderweg P+R locatie zoeken
    Met een (gratis) ANWB Parkeren-account zie je in de Onderweg app de P+R locaties in je omgeving op de kaart onder de tab 'Parkeren'. 

 

Uittips voor de lente 

Lekker eropuit in de lente. Bezoek de leukste uitjes in eigen land. Met ledenkorting!

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Alles voor onderweg in 1 app: brandstofprijzen en laadpalen zoeken, files vermijden, parkeren en pech melden.

Shop nu
Shop alles voor je wandeling 

Van goede wandelschoenen tot stevige rugzakken. Shop hier alles voor je wandeluitrusting!

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.