Naar artikel

Parkeren in Zandvoort

Alles over parkeergarages, P+R en betaald parkeren in Zandvoort

Waar kun je het goedkoopste parkeren in Zandvoort? Lees meer over parkeergarages, parkeertarieven en P+R locaties in Zandvoort en omgeving.

Zandvoort is een drukbezochte en populaire badplaats, vooral voor toeristen. Sinds 1 juli 2022 kun je nergens meer gratis parkeren in deze badplaats. Voor parkeren betaal je in heel Zandvoort elke dag tussen 10.00 en 22.00 uur, ook op zon- en feestdagen. In de winter is dit tussen 10.00 en 20.00 uur. Op de parkeerterreinen Boulevard Paulus Loot en Boulevard Barnaart, De Favaugeplein en parkeerterrein De Zuid en Cor v/d Lindenstraat/Frans Zwaanstraat betaal je € 2,50 per uur met een 24-uurstarief van €15. Op de sportvelden betaal je het minst: € 1 per uur voor de eerste vier uur, daarna € 2,50 per uur met een 24-uurstarief van € 15. In de zomer is het duurder parkeren op straat. Je betaalt vanaf 1 maart tot en met 1 november 2023 € 4 voor de eerste twee uur daarna € 7 per uur.

Als je een dagje aan het Zandvoortse strand wil vertoeven, bedenk dan van tevoren goed waar je gaat parkeren. Garages zijn goedkoper dan parkeren op straat, maar P+R is een goed alternatief om de hoge parkeerkosten te ontwijken. Wil je weten waar je het goedkoopst parkeert? Maak dan gebruik van de ANWB Onderweg app.

Mobiel parkeren in Zandvoort

Betalen gaat het gemakkelijkst via mobiel parkeren. Je hoeft niet op zoek naar de automaat of in de rij te gaan staan. Bovendien bespaar je op je parkeerkosten omdat je alleen de werkelijke parkeertijd betaalt.

Gratis registreren voor ANWB Parkeren

Parkeerapp ANWB Onderweg

ANWB-leden kunnen de parkeerapp ANWB Onderweg gebruiken voor ANWB Parkeren. De app laat alle parkeerlocaties (garages, terreinen en straatparkeren) in Zandvoort zien met heldere tarieven. Is er verderop een gratis parkeermogelijkheid? Ook dat zie je in de app. Bij straatparkeren via de app krijg je tijdens het parkeren gratis parkeermeldingen. 

Download gratis de ANWB Onderweg app

Parkeren op straat en parkeergarages in Zandvoort

Op straat parkeren in Zandvoort kost in de zomer € 4 voor de eerste twee uur daarna € 7 per uur. Opwaarderen na twee uur is niet mogelijk en je kunt je maximaal een keer per dag met een kenteken aanmelden. Alleen op het parkeerterrein Boulevard Barnaart en De Zuid zijn meerdaagse kaarten mogelijk: driedagenkaart kost € 30 en een weekkaart € 50. De Zuid heeft ook een maandkaart € 60. Op Barnaart mag je ook met de camper staan, kosten: 24 uur € 35 tot 72 uur voor € 105. Op de andere parkeerterreinen Boulevard is dit niet mogelijk. In de parkeergarage Louis Davis Carrée in het centrum kost parkeren € 3 per uur met een 24-uurstarief van € 20. .

Als je je route naar de eindbestemming plant in de ANWB Routeplanner, dan zie je de tarieven van straatparkeren en garages op de kaart.

Goedkope parkeerplekken

Het goedkoopst parkeer je bij De Sportvelden. Hier betaal je voor de eerste twee uur € 1 en daarna  € 2,50 per uur met een 24-uurstarief van € 15. In 12 minuten loop je dan naar het strand van Zandvoort.

Parkeerplaats reserveren

Alleen in de parkeergarage LDC of op parkeerterrein De Zuid kun je een parkeerplek reserveren. Als er reserveringen mogelijk zijn, zie je dit ook in de parkeermodus van de Onderweg App. 

P+R (Parkeer + Reis) in Amsterdam en Haarlem

Parkeer bij het dichtstbijzijnde metro- of treinstation en reis verder met het OV naar Zandvoort. Dit kan alleen in Haarlem of Amsterdam. Vanuit Haarlem is het met de trein 10 minuten naar Zandvoort en vanaf Amsterdam 35 minuten. Meer info parkeren Amsterdam

Routeplanner

Vind een P+R locatie door in de Routeplanner 'Parkeren' te selecteren en dan de optie 'P+R Locaties' aan te vinken.

Meer parkeerinfo

Alles over parkeren

Speciaal voor jou geselecteerd

Vernieuwd!
ANWB Onderweg app 

Alles voor onderweg in 1 app: navigeren, tanken en laden, parkeren en pech melden.

ANWB Autoverzekering 

Je auto voordelig verzekeren? Dat kan met de ANWB Autoverzekering.

met extravoordeel
Makkelijk betalen tijdens je dagje uit? 

Veilig en gemakkelijk betalen met Visa Card, de goedkoopste creditcard voor leden.

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen. Nu 10% korting op Wegenwacht Nederland Standaard!