Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Parkeren in Den Bosch

Alles over parkeergarages, P+R en betaald parkeren in Den Bosch

Betaald, goedkoop of zelfs gratis parkeren in Den Bosch? Lees meer over parkeergarages, parkeertarieven en P+R locaties in Den Bosch.

Den Bosch heeft een prachtig historisch centrum binnen de eeuwenoude stadsmuren. Het centrum is autoluw en de inrijdverbodsborden staan goed aangegeven. Dit zijn de beste parkeermogelijkheden en tarieven in Den Bosch.

Goedkoper parkeren in Den Bosch: ANWB Parkeren

Wil je weten waar je het goedkoopst parkeert? Maak dan gebruik van ANWB Parkeren in de ANWB Onderweg app.

Met ANWB Parkeren zie je in de Onderweg app de goedkoopste parkeerplaatsen in de buurt. Je hoeft dus niet meer op zoek naar de parkeerautomaat én je profiteert als ANWB-lid van korting op je parkeerkosten. Start en stop je parkeertijd eenvoudig met de app. Zo betaal je alleen voor de tijd dat je je auto parkeert.

Meld je aan voor ANWB Parkeren 

Zodra je een parkeeraccount hebt aangemaakt, zie je in de ANWB Onderweg app alle parkeerlocaties (garages, terreinen en straatparkeren) in Den Bosch met tarieven. En ook gratis parkeermogelijkheden zie je in de app. 

Download gratis de ANWB Onderweg app

 

Parkeren op straat in Den Bosch

In meerdere straten in het centrum van ’s-Hertogenbosch geldt een inrijverbod. Autoluw zijn: de binnenstad, de Gestelseweg, het Bossche Broek en de Henriëttewaard. Het tarief voor op straat parkeren in Den Bosch centrum varieert van € 2,80 tot € 4,05 per uur*. Dit geldt voor alle dagen van de week van 9.00 tot 24.00 uur en op zon- en feestdagen van 12.00 tot 24.00 uur*. Het centrum kent niet heel veel parkeerplaatsen op straat. Dus in de weekenden of op feestdagen kun je het beste parkeren in de parkeergarages of op een P+R.

Parkeren in een parkeergarages in Den Bosch

Den Bosch heeft zeven parkeergarages rondom het centrum: Tolburg, Arena, Stationsplein, Wolvenhoek en St. Josephstraat, Paleiskwartier en St. Jan. Die laatste heeft maar liefst 1.000 parkeerplaatsen en betaal je € 3,11 per uur*. Alle parkeergarages hebben een dagtarief van € 20 *. En afhankelijk van de parkeergarage, de dag en het tijdsstip betaal je tussen de € 2,40 en € 4,80 per uur*.

Goedkoop parkeren op P+R (Parkeer + Reis) in Den Bosch

Den Bosch heeft drie goedkope P+R locaties: de Vliert, Deutersestraat en Petelaarpark. Je betaalt bij deze zogenaamde transferia allemaal een dagtarief van € 5,10*. Een gratis pendelbus brengt maximaal vier personen om de 20 minuten naar het centrum. In de drukste uren rijdt de pendelbuis om de 10 minuten. Lopend kan ook: vanaf de Vliert is het zo’n 30 minuten lopen naar de markt, de andere twee zijn circa 40 minuten lopen. Bij alle drie de P+R locaties kun je in plaats van de pendelbus, een gratis fiets lenen. Bij P+R Magistratenlaan en P+R Station ’s Hertogenbosch kun je alleen gratis parkeren als je met de trein reist en je je vervoersbewijs bij uitrijden kunt overleggen.

P+R locaties vinden

  • Van tevoren P+R locatie zoeken
    Vind een P+R locatie door in de Routeplanner 'Parkeren' te selecteren en dan de optie 'P+R Locaties' aan te vinken.
  • Onderweg P+R locatie zoeken
    Met een (gratis) ANWB Parkeren-account zie je in de Onderweg app de P+R locaties in je omgeving op de kaart onder de tab 'Parkeren'. 

De prijzen op deze pagina zijn het laatst bijgewerkt op 27/02/2024.

Meer parkeerinfo

Tickets voor een dagje uit met korting 

Vind hier je tickets voor de leukste dagjes uit van Nederland met ledenvoordeel of korting.

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Alles voor onderweg in 1 app: brandstofprijzen en laadpalen zoeken, files vermijden, parkeren en pech melden.

Shop nu
Shop alles voor je wandeling 

Van goede wandelschoenen tot stevige rugzakken. Shop hier alles voor je wandeluitrusting!

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.