Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Parkeren in Breda

Alles over parkeergarages, P+R, gratis en betaald parkeren in Breda

Betaald, goedkoop of zelfs gratis parkeren in Breda? Lees meer over parkeergarages, parkeertarieven en P+R locaties in Breda.

Breda staat bekend om z’n Brabantse gezelligheid met tientallen terrassen en de historische binnenstad. Je moet alleen wel even weten waar je kunt parkeren. Dit zijn de beste parkeermogelijkheden en -tarieven in Breda.

Goedkoper parkeren in Breda: ANWB Parkeren

Wil je weten waar je het goedkoopst parkeert? Maak dan gebruik van ANWB Parkeren in de ANWB Onderweg app.

Met ANWB Parkeren zie je in de Onderweg app de goedkoopste parkeerplaatsen in de buurt. Je hoeft dus niet meer op zoek naar de parkeerautomaat én je profiteert als ANWB-lid van korting op je parkeerkosten. Start en stop je parkeertijd eenvoudig met de app. Zo betaal je alleen voor de tijd dat je je auto parkeert.

Meld je aan voor ANWB Parkeren 

Zodra je een parkeeraccount hebt aangemaakt, zie je in de ANWB Onderweg app alle parkeerlocaties (garages, terreinen en straatparkeren) in Breda met tarieven. En ook gratis parkeermogelijkheden zie je in de app. 

Download gratis de ANWB Onderweg app

 

Parkeren op straat in Breda

In het centrum van Breda (binnen de singel) parkeer je op kenteken en betaal je op maandag t/m zaterdag tussen 09.00 en 22.00 uur en op zon- en feestdagen van 12.00 tot 18.00 uur € 2,40 per uur*. Parkeer je buiten de singel van Breda, dan betaal je tijdens die zelfde uren € 1,50 per uur*. In een aantal omliggende wijken gelden andere tijden. Let hier dus goed op.

Goedkoop parkeren in een parkeergarages in Breda

Breda heeft behoorlijk wat parkeergarages in en rond het centrum. De tarieven schelen onderling: hoe dichter bij het Breda centrum hoe hoger het uurtarief. Zo betaal je bij de Parkeergarage de Barones (in het centrum) € 2,40 per uur met een maximum van € 14 per dag*. De Oude Vest is ook dichtbij het centrum. Daar betaal je € 2 per uur met een maximum van € 15 per dag*. De Prins ligt ietsje verder, daar betaal je ook € 2 per uur, maar € 10 per dag*. In de parkeergarage Centrum Breda Markendaalseweg betaal je € 3 per uur en de dagkaart kost € 10*. Het goedkoopst parkeer je op parkeerterreinen Arsenaalpad/ Gasthuisvelden. Hier betaal je € 1,30 per uur en € 4 per dag*.

/* De prijzen op deze pagina zijn het laatst bijgewerkt op 27/02/2024.

Parkeren op P+R (Parkeer + Reis) in Breda

Breda heeft drie goedkope P+R locaties. Bij P+R Prinsenbeek Breda kun je gratis parkeren en op eigen kosten met de trein verder reizen naar Breda centrum. Op P+R Stationsweg en Spoortstraat betaal je € 2,38 per uur en € 13,57 per dag*. Maar reis je met het ov houdt bij het betalen je ov-chipkaart bij de betaalautomaat, dan betaal je € 4,90 voor de hele dag*.

P+R locaties vinden

  • Van tevoren P+R locatie zoeken
    Vind een P+R locatie door in de Routeplanner 'Parkeren' te selecteren en dan de optie 'P+R Locaties' aan te vinken.
  • Onderweg P+R locatie zoeken
    Met een (gratis) ANWB Parkeren-account zie je in de Onderweg app de P+R locaties in je omgeving op de kaart onder de tab 'Parkeren'. 

Meer parkeerinfo

Uittips voor de lente 

Lekker eropuit in de lente. Bezoek de leukste uitjes in eigen land. Met ledenkorting!

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Alles voor onderweg in 1 app: brandstofprijzen en laadpalen zoeken, files vermijden, parkeren en pech melden.

Shop nu
Shop alles voor je wandeling 

Van goede wandelschoenen tot stevige rugzakken. Shop hier alles voor je wandeluitrusting!

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.