Wat moet er mee in de auto in Zwitserland?

De regels in Zwitserland zijn net weer even anders dan in Nederland. Daarom is verstandig even op een rijtje te hebben wat je mee moet nemen.

Verplicht mee in de auto

Verplicht mee in de auto of camper: checklist Zwitserland

Verplicht in de auto

  • Gevarendriehoek - Het is verplicht een gevarendriehoek in de auto te hebben. De gevarendriehoek moet voor de bestuurder binnen handbereik worden bewaard (dus niet in de kofferbak). Bij pech of een ongeval moet de gevarendriehoek op auto(snel)wegen ten minste 100 m en op overige wegen ten minste 50 m achter het voertuig worden geplaatst. De gevarendriehoek moet worden gebruikt als het voertuig vanwege zijn positie niet goed zichtbaar is voor het overige verkeer, als het voertuig geen alarmlichten heeft of de alarmlichten niet werken, als het zicht slecht is of 's nachts als er geen openbare verlichting aanwezig is.
  • Een veiligheidshesje, verbanddoos, brandblusser of reservelampen zijn niet verplicht.

Bestel de verplichte artikelen direct online

Advies

Verplicht op de motor

  • Motorrijders hoeven geen gevarendriehoek of andere veiligheidsuitrusting mee te nemen.

Verkrijgbaarheid

  • De meeste veiligheidsartikelen die hier worden genoemd, zijn onder meer verkrijgbaar in de ANWB-winkels en via webwinkel.anwb.nl.

Bijzonderheden

  • Wielkeggen - als je reist met een aanhangwagen of caravan, wordt je geadviseerd wielkeggen mee te nemen omdat je ook op een geringe helling de wielen van je voertuigcombinatie of losgekoppelde caravan of aanhangwagen vast moet zetten.

Zie ook:

Verkeersinformatie Zwitserland

Verplicht mee / Handig in de winter

Ga je op wintersport naar Zwitserland, bekijk dan van tevoren of winterbanden, sneeuwkettingen of spijkerbanden verplicht zijn. 

Meer praktische info onderweg in Zwitserland

Tanken
Tol in Zwitserland
Route/informatie
Actuele verkeersinformatie Zwitserland
Verkeersregels
Verkeersboetes