Bezienswaardigheden Zuid-Afrika

‘Wild Africa’ ligt pal voor de deur van Kaapstad. Het Table Mountain National Park herbergt Kaap de Goede Hoop, de Tafelberg en een duizelingwekkende hoeveelheid dieren ter land, ter zee en in de lucht. Zuid-Afrika zal je verbluffen!

Het Table Mountain National Park is 25.000 hectare puur natuur op luttele kilometers van Kaapstad. Je krijgt er walvissen, zeehonden, pinguïns en bavianen te zien. Voor de Big Five zul je wel het Afrikaanse binnenland in moeten trekken.

Kruger Nationaal Park

Safari is toch wel een van de beste redenen om naar Zuid-Afrika af te reizen. De "big 5" in het wild zien, wat een avontuur! Voor wie niet helemaal duidelijk is welke dieren tot de big 5 behoren, hier zie je ze op een rij: de olifant, neushoorn, leeuw, luipaard en buffel. En het is dus mogelijk om ze allemaal in het wild te zien tijdens een safari toer, meestal met een 4WD jeep. Lees meer informatie over het Kruger Park op de website van onze reisdochter Fox.

Wandelen op het Tafelblad

Lion’s Head, Devil’s Peak, Signal Hill en de Tafelberg zijn de pieken die rondom Kaapstad liggen. Over hun ruggen ligt een uitgebreid netwerk van wandelpaden, met eenvoudige en pittige wandeltochten. Op de top van de Tafelberg, het Tafelblad, vind je een relatief vlakke wandeling. Een kabelbaan zwiept je in een paar minuten naar het 1086 meterhogere plateau met vrij zicht over Kaapstad, de Atlantische Oceaan en het beruchte Robbeneiland.

Pinguïns Simon's Bay

Naar Kaap de Goede Hoop slingert een weg langs de kustlijn van de Valse Baai. Halverwege ligt het havenstadje Simon’s Bay waar je op Boulder’s Beach pinguïns kunt zien.

Vrouwebossie en plakkie

In het ommuurde gedeelte van het park zit een aanzienlijke populatie bavianen. Ze lopen vrij rond en zijn aapsbrutaal. Doordat er weinig bomen staan, kun je ze goed zien. Wel staan er 8200 verschillende soorten planten in het fynbos. Een soort heideachtige bebossing en een van de oudste vegetaties op onze aardbol met originele Afrikaanse namen: plakkie, vrouwebossie en suikerbos. Tussen de planten lopen struisvogels, bergzebra’s, bontebokken, elanden, duikers en klipspringers, maar ook zitten er slangen, hagedissen, schildpadden en kikkers.

Kaap van de belofte

Aan het einde van de Kaap ligt letterlijk een hoogtepunt: 200 meter hoge kliffen boven het schuimende zeewater. In het zoute water onder de kliffen liggen zeehonden op de rosten en zwemmen walvissen in het water. Erboven vliegen Kaapse aalschovers.

Vakantie naar Zuid-Afrika boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Zuid-Afrika met eigen ogen te zien? Boek je rondreis bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Zuid-Afrika

Rondreizen Zuid-Afrika boeken bij onze reisdochters

Op de websites van onze reisdochters worden nog meer reizen naar Zuid-Afrika aangeboden:
Bekijk de Zuid-Afrika reizen van Fox
Bekijk de Zuid-Afrika camperreizen van Travelhome