Koh Tarutao: 5x zien en doen

Op vakantie naar of op rondreis door Thailand? Ontdek dan het allermooiste eiland ter wereld: Koh Tarutao. Een cocktail uit een kokosnoot, je handdoek op een spierwit strand en de zon op je bol. Koh Tarutao is zo'n paradijselijke eiland. We geven je vijf tips wat je hier móet zien en doen...

1. Crocodile Cave, Koh Tarutao

Charter een longtailboat bij Pante Malacca en laat je navigeren door het doolhofachtige mangrovewoud. Aan het eind van een van de kronkelkreken zit Crocodile Cave, een grot vol druipsteenformaties die je kunt verkennen per kano en te voet.

2. Zonsondergang

Boven Pante Malacca zit een rotspiek met een uitzichtpunt, het Paho Tubo View Point, bereikbaar via een spannend rotspad. De plek om naartoe te gaan vlak voor zonsondergang, voor uitzicht op een keten van eilandjes in de Andaman Zee én een groot deel van Tarutao zelf.

3. Mountainbiken

Bij het National Park Headquarters in Pante Malacca kun je mountainbikes huren. De beste manier om de jungle te beleven (pas op voor overstekende apen en wilde zwijnen!), maar wel zeer inspannend. Reken op pittige klimmetjes inclusief haarspeldbochten.

4. Naar de gevangenis

Een stuk makkelijker is een tocht per open auto met chauffeur (ook te regelen bij het Park Headquarters). Maak bijvoorbeeld een rit naar de voormalige gevangenis, waar een voetpad door jungle en mangrovewoud de gebouwen verbindt en je een bizarre rotsformatie in zee vindt.

5. Wandel naar watervallen

Vanaf de baai Ao Son (leukst bereikbaar per longtailboat) kun je over een junglepad hiken naar watervallen. Volg simpelweg de rivier die in zee stroomt op het strand. Bij de watervallen zijn bassins waarin je kunt zwemmen en waar je aan je voeten kunt laten knabbelen door honderden visjes. Onderweg heb je ook goede kans om slangen tegen te komen.

Lees ook:

Eilanden Thailand
Eilandhoppen
Rondreis Thailand

Rondreizen Thailand boeken bij ANWB ledenreizen

Kun je na het lezen van dit artikel niet wachten om Thailand met eigen ogen te zien? Boek je rondreis  bij de ANWB, veilig, vertrouwd en met veel extra's voor leden! Je boekt je reis direct bij ANWB ledenreizen. Benieuwd naar ons aanbod?

Bekijk alle rondreizen naar Thailand

Bekijk ook de rondreizen van onze partners

Rondreizen door Thailand van FOX