Naar artikel

Alles voor je vakantie naar Tanzania

Vind alle reisvoorbereiding voor jouw vakantie naar Tanzania. Ontdek of inentingen verplicht zijn en hoe het zit met betalen. Kom meer te weten over de mooiste bezienswaardigheden. Ga op safari door het bekendste wildpark van het land: Serengeti National Park. Ontdek de stad Bukoba langs de oevers van Lake Victoria of de Usambara Mountains waar je colobus-apen spot. Bezoek natuurreservaten en meer tijdens een groepsreis of privé rondreis. Vind hier alle informatie en inspiratie voor jouw vakantie naar Tanzania.

De mooiste bezienswaardigheden van Tanzania 
Waar de jaarlijkse migratie zorgt voor het allergrootste natuurspektakel ter wereld, de leeuwen in bomen klimmen en de Kilimanjaro met kop en schouders boven alles uitsteekt.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB doorlopende reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 hulp en 5% Korting voor leden.

Vanaf8,35per maand
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Tanzania

Op vakantie in Tanzania wachten schitterende natuurgebieden waar je een prachtige wildsafari maakt. Wie weet spot je de Big Five van Afrika.

Reisvoorbereiding voor Tanzania

Op vakantie in Tanzania is een geldig paspoort nodig, met minimaal twee lege visumpagina's naast elkaar. Een visum vraag je aan bij de ambassade van Tanzania in Den Haag of bij aankomst in Tanzania, hoewel er dan mogelijk wachttijden zijn. Het toeristenvisum is negentig dagen geldig. Je mag in Tanzania alleen de weg op met een internationaal rijbewijs. Huur alleen een voertuig als je goed bekend bent met de lokale verkeersregels.

Wild spotten

Een vakantie in Tanzania is bij uitstek geschikt om de zogeheten Big Five te spotten: olifanten, neushoorns, buffels, luipaarden en leeuwen. Bijvoorbeeld in nationaal park Tarangire of de beroemde Serengeti. Indrukwekkend is ook de Ngorongorokrater; de grootste intacte caldera ter wereld, vol wilde dieren. Een letterlijk hoogtepunt is de bijna 5900 meter hoge Kilimanjaro, terwijl je op specerijeneiland Zanzibar ontspant op een van de paradijselijke stranden.

Reisaanbod Tanzania

Rondreizen in Tanzania zijn er in verschillende vormen. Bijvoorbeeld fraaie privéreizen met een gids en chauffeur, waarbij je tijdens diverse game drives zoveel mogelijk wild probeert te spotten. Deze reizen zijn makkelijk uit te breiden met een paar dagen strand op het tropische Zanzibar. Net zo mooi zijn de gecombineerde groepsreizen, waarbij je naast Tanzania ook buurland Kenia bezoekt.