Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Beste reistijd om naar Tanzania op vakantie te gaan

Klimaat en weer in Tanzania

De beste reistijd voor Tanzania hangt niet alleen af van het weer, maar ook wanneer je de meeste kans hebt om wilde dieren te spotten tijdens een safari. Doordat Tanzania dicht bij de evenaar ligt, kent dit land geen zomer en winter zoals je gewend bent in Nederland. De seizoenen in Tanzania kenmerken zich door droogte of juist veel regenval. De beste periode om wild te spotten tijdens een safari is in het droge seizoen, van juni tot en met oktober.

Regenseizoen in Tanzania

De droge periode heeft invloed op de beste reistijd voor Tanzania en loopt van juni tot en met oktober. Bovendien zijn er in het land twee regenseizoenen. Van april tot mei is er een lange regenperiode en in november is er nog een korte regentijd. In de regentijd kun je hevige regenbuien verwachten. Deze duren vaak maar enkele minuten en zorgen voor de nodige verfrissing. Het hele jaar door is de temperatuur in Tanzania aangenaam. Gemiddeld genomen ligt de temperatuur tussen de 22 en 28 graden. In de avond wordt het wat koeler.

Beste reistijd voor een safari in Tanzania

Bijna het hele jaar door maak je een mooie safari in Tanzania, met uitzondering van het lange regenseizoen in april en mei. De vele regen zorgt ervoor dat de niet geasfalteerde wegen van de nationale parken onbegaanbaar worden. De wilde dieren die je wilt spotten bevinden zich echter niet het hele jaar op één plek, maar ze bewegen zich met de seizoenen mee naar die plaatsen waar veel voeding voorhanden is. Afhankelijk van de maand dat je op vakantie gaat, verschilt een safariroute. Zo is januari een uitstekende maand om nationaal park Serengeti te bezoeken: er is een piek in de geboortes van zebrakalveren en de grote migratie komt op gang.

Beste reistijd voor de Kilimanjaro

Droom je ervan om de Kilimanjaro te beklimmen? De hoogste berg in Afrika staat in het gelijknamige nationale park, waar je mooie wandelingen maakt. Het is het hele jaar door mogelijk om de berg te beklimmen, maar voor de beste weersomstandigheden kies je voor een tocht tijdens de twee droge seizoenen. Vanwege het gunstige klimaat zijn december tot en met februari en juni tot en met oktober de beste reistijd voor Tanzania wanneer je de Kilimanjaro wilt beklimmen.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Tanzania 
Waar de jaarlijkse migratie zorgt voor het allergrootste natuurspektakel ter wereld, de leeuwen in bomen klimmen en de Kilimanjaro met kop en schouders boven alles uitsteekt.
Alles voor je vakantie naar Tanzania 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Tanzania.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.