Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Autovakantie Noord-Spanje: van pelgrimssteden tot fjorden

Een autovakantie in Noord-Spanje brengt je langs eeuwenoude geschiedenis en door ruige berggebieden. De natuur is er veelzijdig, met heuse fjorden en bijzondere rotsformaties. Geniet van je autovakantie door met de kinderen de familiestranden en dierentuinen van Noord-Spanje te bezoeken of ga voor een culturele reis langs de pelgrimsroute.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Spanje en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Fiesta & siesta. Je vakantie vraagt voorbereiding! Vraag dus alvast je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!

In de voetsporen van de pelgrims

Volg tijdens je autovakantie door Noord-Spanje de beroemde pelgrimsroute naar Santiago de Compostella. Tijdens de route stop je bij historische bezienswaardigheden zoals de prehistorische tekeningen in de grot van Altamira en het 9e-eeuwse paleis dat op de heuvel Naranco staat. Het eindpunt van de route is de beroemde kathedraal van Santiago, maar je kunt ook nog even doorrijden naar het einde van de wereld: het uitkijkpunt in het dorp Fisterra.

De Noord-Spaanse natuur

Wil je tijdens je autovakantie de veelzijdige natuur van Noord-Spanje ontdekken? Reis dan af naar Playa de las Catedrales. Hier komen verschillende natuurfenomenen samen, van een uitgestrekt strand met natuurlijke rotsbogen tot het natuurpark Fragas do Eume, met de gelijknamige rivier die door het boslandschap kabbelt. Ben je op zoek naar ruiger terrein? Reis dan af naar Picos de Europa, waar hoge bergpieken boven het landschap uittorenen. De 2519 meter hoge Naranjo de Bulnes is een van de hoogtepunten in het gebied.

Op pad met de kinderen

Verken tijdens je autovakantie Noord-Spanje met de kinderen, bijvoorbeeld door samen te genieten van de kust. Zo is er het rustige strand van Melide, waar het kalme water ideaal is voor kleine reizigers. Ook de fjorden van Galicië lenen zich goed voor een rustige stranddag, doordat het water hier niet op de open zee uitloopt. Bezoek ook Marcelle Naturaleza, waar verschillende beschermde diersoorten opgevangen worden. De kinderen leren over de dieren en mogen sommige soorten zelfs aaien en voeren.