Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Schotland

Plan je vakantie naar Schotland in een paar stappen. Ontdek wat de beste reistijd is en lees je in over de verkeersregels en benodigde reisdocumenten. Speur naar de mooiste bezienswaardigheden van Schotland, zoals de Schotse Hooglanden, het beroemde Loch Ness, hoofdstad Edinburgh en Isle of Skye. Als je met DFDS Seaways IJmuiden-Newcastle de oversteek maakt, dan zijn de uitgebreide rondreizen door de Schotse natuur een grote aanrader. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor jouw vakantie naar Schotland.

Zien en doen in Schotland

De mooiste bezienswaardigheden van Schotland 
Schotland, waar naast de melodieën van de natuur, de klanken van de doedelzak te horen zijn. Met de mooiste autoroutes door uitgestrekte valleien en langs ruïnes en mystieke meren.
Top 15 bezienswaardigheden in Edinburgh 
Met een overvloed aan geschiedenis, mythes, legendes, prachtige architectuur, eindeloze kronkelende straatjes en majestueuze kastelen is Edinburgh een stad die je niet snel zult vergeten!
Alle inspiratie voor Schotland 

Zin om je onder te dompelen in alles wat Schotland te bieden heeft? Droom weg bij deze tips.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Schotland

Reis naar het land van de kastelen, ongerepte natuur en heerlijke whisky. In Schotland beleef je een prachtige vakantie vol natuur en historie.

Bereid je vakantie naar Schotland goed voor

Ga je binnenkort op vakantie naar Schotland? Houd er dan rekening mee dat bepaalde verkeersregels afwijken van Nederland. De belangrijkste regel is dat in Groot-Brittannië links wordt gereden. Daarnaast geldt in Glasgow een milieuzone, terwijl andere steden deze binnenkort willen invoeren. Let er verder op dat de maximumsnelheid in mijlen per uur wordt aangegeven. In Schotland ben je niet verplicht om over bepaalde veiligheidsartikelen in je voertuig te beschikken, maar het is wel aan te raden om een gevarendriehoek, een reflecterend veiligheidsvest en een verbanddoos mee te nemen.

Vakantie in Schotland: tips en bezienswaardigheden

Doedelzakken, whisky, kilts en kastelen: tijdens een reis door Schotland maak je kennis met de boeiende Schotse cultuur. Bezoek bijvoorbeeld de bruisende stad Edinburgh met het prachtige Edinburgh Castle. Daarnaast zijn de Royal Mile, Princes Street Gardens, Holyrood Palace en de National Galleries of Schotland aanraders. Natuurliefhebbers genieten volop in de groene Schotse Hooglanden. Dit ruige berggebied met kale bergen, spiegelgladde meren en eindeloze valleien is een paradijs voor wandelliefhebbers.

Ontdek alle reizen naar Schotland van de ANWB

De ANWB biedt prachtige rondreizen aan door het boeiende Schotland. Met een autovakantie reis je langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Ook is eilandhoppen langs de vele Schotse eilanden een aanrader. Voor een citytrip bezoek je Edinburgh of Glasgow.