Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Op autovakantie in Schotland langs reusachtige bergen en mysterieuze meren

Droom jij ook weg bij het beeld van de ruige en romantische Highlands? Dan is een autovakantie naar Schotland een aanrader. Je geniet er van reusachtige bergen, mysterieuze meren en formidabele gletsjervalleien. Ook de Schotse eilanden zullen je betoveren met hun schoonheid. Onderweg ontdek je de Schotse rok, zoek je naar ‘Nessie’ en proef je de beste whisky’s.

Bekijk alle reizen naar Schotland

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Schotland

De mooiste bezienswaardigheden van Schotland

Schotland, waar naast de melodieën van de natuur, de klanken van de doedelzak te horen zijn. Met de mooiste autoroutes door uitgestrekte valleien en langs ruïnes en mystieke meren.
Auto huren op vakantie

Auto huren op vakantie

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Welk type reis zoek je?

Speciaal voor jou geselecteerd

ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Ontdek de vele gezichten van de Schotse Hooglanden

De Schotse Hooglanden zijn hét paradepaardje van Schotland. Meer dan de helft van het land bestaat uit dit prachtige, ruige natuurlandschap. Liefhebbers van natuur, wandelen en buitensporten halen hier hun hart op tussen de massieve bergketens, ruige granietrotsen en glooiende heuvels. Beklim je de hoogste berg van Groot-Brittannië de Ben Benis van 1344 meter of wandel je met je gezin liever door het lieflijke landschap van Loch Lomond? Onderweg pak je natuurlijk het meer van Loch Ness mee, je weet maar nooit of je ‘Nessie’ spot.

Ontdek de mystieke aantrekkingskracht van de Schotse eilanden tijdens je autovakantie in Schotland

De Schotse eilanden beschikken over een immense, mystieke aantrekkingskracht. De natuur is er woest, maar ook betoverend mooi. De Hebriden is een eilandengroep met meer dan honderd bewoonde eilanden. Op het eiland Skye wachten je markante bergpassen, een kilometerslange kustlijn en een boeiende historie. Bezoek er de geheimzinnige kastelen en kom alles te weten over de oude vetes tussen de clans. Het eiland Islay staat bekend om zijn turfachtige whisky. Je kunt hier maar liefst negen distilleerderijen aandoen voor een proeverij.

Op zoek naar de mythes en legendes van het duistere verleden

De Schotse hoofdstad Edinburgh kenmerkt zich door mythes en legendes. Verken er Auld Reekie en je komt alles te weten over de duistere geschiedenis van de vroegere stad. Bezoek er bijvoorbeeld het gewelvendoolhof The Vaults en gruwel bij de verhalen over de ontberingen en de strijd in de 18e eeuw. Edinburgh zelf is gelukkig vooral ook levendig en gezellig. Hoog boven de stad pronkt Edinburgh Castle op een uitgedoofde vulkaan. De Royal Mile is de hoofdweg van de oude stad die het kasteel met het Palace of Holyrodhouse verbindt en is een attractie op zich.