Coronamaatregelen Griekenland

Vakanties in Griekenland: Niet mogelijk

De rubrieken 'reisbeperkingen en documenten', 'faciliteiten' en 'hulpverlening' geven aan of vakanties, al dan niet beperkt, mogelijk zijn. In de 'algemene richtlijnen' vind je de maatregelen die zijn genomen om uitwisseling van het coronavirus tegen te gaan.

Actualiteit

  • laatst bijgewerkt: 01-03-2021
  • nog steeds geldig op: 01-03-2021

Reisbeperkingen en documenten

toegankelijkheid voor vakantiegangers

De Nederlandse overheid raadt buitenlandse vakanties tot eind maart af.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voor heel Griekenland een oranje reisadvies afgegeven. Dit houdt in dat alleen noodzakelijk reizen is toegestaan. Het advies is om bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine te gaan.  

Lockdown: Ja, alleen voor werk en andere essentiële zaken is reizen toegestaan. Er geldt voor het hele land een avondklok tussen 21.00 en 05.00 uur.

Grenzen open voor reizigers: Ja.
Sinds dinsdag 10 november moeten reizigers die naar Griekenland reizen een negatieve PCR-test overleggen die niet later dan 72 uur voor binnenkomst is afgenomen. Ook blijft het noodzakelijk om uiterlijk 24 uur voor aankomst een PLF formulier (passenger locator form) in te vullen. 

reisadvies Rijksoverheid

Buitenlandse zaken: klik hier

Reizen tijdens Corona: klik hier

benodigde medische en andere documenten

Ja, reizigers moeten 24 uur voor hun reis naar Griekenland een PLF formulier (passenger locator form) invullen m.b.t. hun verblijf en eventuele eerdere reizen.

Info over dit formulier:

  • Passagiers ontvangen de QR code rond middernacht op de dag van vertrek.
  • Het systeem laat reizigers binnen de 24 uur voor vertrek het formulier niet meer invullen.
  • Indien een reiziger het formulier heeft ingevuld en toch geen QR code heeft ontvangen kan deze reiziger met de bevestigingsmail de reis maken.
beperkingen doorreislanden

De grensovergang met Bulgarije is open. Grensovergangen met Noord-Macedonië (voor toerisme), Albanië en Turkije blijven gesloten.

Reizigers die via zee komen worden toegelaten. Overal kan er steekproefsgewijs getest worden op corona. De veerpont met Italië vaart. De havens van Patras en Igoumenitsa zijn open. Mondkapjes zijn verplicht, zowel binnen als buiten. 

vliegverkeer toegelaten

Ja.

Alle reizigers van 13 jaar en ouder die van en naar Nederland vliegen moeten een gezondheidsverklaring invullen. Je ontvangt dit formulier van jouw luchtvaartmaatschappij. Tijdens de reis en op de luchthaven houd je het formulier bij je. 

Er is kans dat je op het vliegveld getest wordt op corona. Bij een positief resultaat moet je (vaak met het hele reisgezelschap) 14 dagen in quarantaine blijven in een door de overheid aangewezen hotel.

Algemene richtlijnen

afstand houden 1,5 meter.
mondkapjes

Verplicht zowel binnen als buiten, behalve thuis.

Voor iedereen vanaf 3 jaar.

samen in de auto

In de  taxi mogen 3 personen (+ chauffeur). In busjes tot 9 personen: 4 personen (+ chauffeur). In busjes van 9 tot 12 personen: 60% van de capaciteit. Mondkapjes verplicht.

Voor huurauto's geldt dat er buiten de bestuurder 3 personen zijn toegestaan. De beperkingen gelden niet voor gezinnen met kinderen. Huurauto's worden gedesinfecteerd tussen het gebruik door verschillende klanten.

openbaar vervoer

Rijdt.


Ferries naar alle eilanden varen. Bij een reis >30 minuten wordt temperatuur opgenomen. Ook is invullen van een vragenlijst verplicht.

Faciliteiten

winkels Alle niet essentiële winkels gesloten.
restaurants en café's 

Gesloten.

verblijf (accommodaties) Open.
musea/attracties

Theaters, bioscopen, musea dicht.

Hulpverlening

pechhulp

Beschikbaar. Check je pakket

Bel bij pech de Alarmcentrale: 088 269 2888 of 070 314 14 14

Op vakantie?

Alles over vakantie

Alles over vakantie vind je hier

Zorgeloos op reis? Bereid je goed voor met de ANWB reisvoorbereiding
Heb je nog vragen? Bekijk de vragen over vakantie in coronatijd of zoek binnen meer dan 1500 vakantievragen op het Expert-platform


Over deze reiswijzer

De ANWB Reiswijzer Europa komt tot stand in samenwerking met de zusterclubs in Europa, ANWB Alarmcentrale en haar steunpunten in Barcelona, Frankrijk, München en Athene, ANWB Verkeersinformatie en ANWB Experts.

De reiswijzer geeft aan wat je van een vakantie in die landen mag verwachten. De informatie wordt dagelijks gemonitord.

ANWB heeft met zorg deze site samengesteld. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. ANWB is op geen enkele wijze aansprakelijk, noch kan verantwoordelijk worden gehouden voor welke geleden schade dan ook welke voortvloeit uit de door ANWB verstrekte informatie.

Coronavirus: dit moet je ook weten

Speciaal voor jou geselecteerd