Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Beeld kan niet gebruikt worden ivm copyright onbekend
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.

8-, 11-daagse rondreis Italië - Smullen van Toscane

Toscane is in alle seizoenen bellissima! En hoe heerlijk is het om in alle rust de culturele schatten te kunnen bewonderen.
  • in alle rust verrassend Toscane ontdekken
  • verblijf in karakteristieke 4-sterrenhotels
  • inclusief 2 wijnproeverijen

Jouw reis

Het oogstrelende Toscane is niet voor niets een van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Italië, boordevol landschappelijke en culturele schoonheid en - niet te vergeten - culinaire geneugten.  

Maak kennis met Florence, de geboorteplaats van de Italiaanse renaissance, en wandel over de stadsmuren van Lucca. Bewonder het Plein van de Wonderen in Pisa en eet het lekkerste ijs van Italië in San Gimignano. Het Piazza del Campo in Siena is een architectonisch meesterwerk. De stad ligt ook perfect voor een autoritje door de wijngaarden van de Chianti. 

Meng je tussen de lokale bevolking op marktjes en in een osteria en leef het goede leven in het passionele hart van Italië!

Je verblijft in...
Je begint deze reis in Relais Corte Benedetto in Montecarlo. Het elegante landgoed wordt omgeven door het Toscaanse platteland en ligt op twaalf kilometer van Lucca. Dit agriturismo wordt omgeven door wijngaarden en olijfbomen en heeft tevens paardenstallen. Het ligt op zeven kilometer van het park Parco di Pinocchio en op 35 minuten rijden van de thermale baden van Grotta Giusti. 

Vervolgens maak je je op voor een verblijf in Hotel Garden in Siena. Dit hotel ligt buiten de stadsmuren ten noorden van Siena en is een rustige plaats om na een dagje cultuur snuiven terug te keren. De klassieke en prestigieuze villa Garden dateert uit 1700 en wordt omgeven door een park met eikenbomen. Op een kwartier lopen ligt de oude stadspoort Porta Camollia. 

Je verblijft in bovengenoemde hotels op basis van logies en ontbijt. Daarnaast geniet je in beide hotels van meerdere proeverijen. 

Reisduren

Je kunt bij deze rondreis kiezen tussen de 8- of 11-daagse variant. 

Bij de 8-daagse rondreis verblijf je respectievelijk vier nachten in Montecarlo en drie nachten in Siena. 

Bij de 11-daagse rondreis verblijf je respectievelijk vijf nachten in Montecarlo en vijf nachten in Siena. 

Bijzondere ervaringen
• wandel langs Le Mura, de oude stadsmuren van Lucca.
• het beroemde plein van Siena, het Piazza del Campo, van bovenaf bekijken vanaf de Torre del Mangia.
• eet een ijsje in San Gimignano!

Hoogtepunten

Boboli-tuinen 
Boboli: de koningin van alle Toscaanse tuinen. Dwaal een dag heerlijk rond 

Siena
Ontdek de authentieke sfeer van deze historische stad

San Gimignano  
Het middeleeuwse Manhattan