Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Een veelzijdige vakantie in Krakau

Krakau is een van de oudste en gezelligste steden van Oost-Europa, met honderden kerken, bars en bijzondere architectuur. Duik ’s avonds de stad in voor gezelligheid in een café of wodkabar en maak je vakantie in Krakau compleet met onvergetelijke uitstapjes naar plekken als de zoutmijn Wieliczka en concentratiekamp Auschwitz.

Op zoek naar wat anders?

De meest bijzondere bezienswaardigheden van Polen 

Rijkelijk versierde paleizen, indrukwekkende pleinen en groene stadsparken tonen de rijkdommen van handel en wederopbouw.

Meer aanbod voor Krakau

Bekijk het aanbod van onze partners

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Gezelligheid in de stad

Wie houdt van etentjes en gezelligheid zit in Krakau helemaal goed. Wandel tijdens een vakantie in Krakau over de Rynek Glowny (de grote markt) en strijk hier neer op een van de vele terrassen. Tijdens het hoogseizoen stap je hier tevens in koetsen getrokken door paarden, voor een rit langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Een andere aanrader is Kazimierz, de Joodse wijk aan de rand van het centrum. Je herkent deze wijk misschien wel als de getto gezien in films als Schindler's List. Vandaag de dag vind je hier veel restaurants waar je geniet van traditionele Poolse gerechten zoals pierogi, zapiekanka en barszcz.

Onvergetelijke en indrukwekkende uitstapjes

Veel mensen combineren een bezoek aan Krakau met een aantal activiteiten in de buurt van de stad. Ga tijdens een vakantie in Krakau naar voormalig concentratiekamp Auschwitz of bezoek Wieliczka, een dorp met een prachtige zoutmijn op zo’n 15 kilometer van de stad. De mijn is goed te bereiken met de trein en ook met de auto of taxi ben je er zo. Wil je graag een bezoek brengen aan Auschwitz? Regel dan eigen vervoer of boek tickets voor een speciale shuttlebus. Een bezoek aan dit concentratiekamp wordt door veel mensen als heftig ervaren, dus vooraf alvast vervoer regelen kan dus zeker handig zijn. Eenmaal aangekomen bij Auschwitz boek je een tour met audioguide of gids en ben je in de mogelijkheid zowel Auschwitz I als Auschwitz II-Birkenau te bezoeken. Auschwitz is het voormalige gevangenenkamp en een permanente tentoonstelling geeft een beeld van het leven in het kamp door de jaren heen. Auschwitz II-Birkenau is het bekende gebouw met treinrails in het midden en werd tijdens de oorlog gebruikt als massavernietigingskamp. Een deel van de barakken in dit kamp is nog te zien en het enorme terrein geeft een goede indruk van hoe groot Auschwitz eigenlijk was.