Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Polen

Plan je vakantie naar Polen in een paar stappen. Ontdek de actuele verkeersinformatie en waar de tolwegen liggen. Kom meer te weten over de Nederlandse invloeden in de Hanzestad Gdansk, de middeleeuwse pracht van Krakau en hoofdstad Wroclaw - de stad van honderd bruggen. Kies voor een rondreis die je meevoert door de Poolse geschiedenis of boek een stedentrip naar Krakau en wandel langs de rivier Wisla. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor jouw vakantie naar Polen.

Zien en doen in Polen

De meest bijzondere bezienswaardigheden van Polen 
Rijkelijk versierde paleizen, indrukwekkende pleinen en groene stadsparken tonen de rijkdommen van handel en wederopbouw.
12 x bijzondere natuur in Polen 
De natuur van Polen is ontzettend divers. Van het raadselachtige gebogen bos in Krzywy Las tot de regio Warmië en Mazurië: het land van de duizend meren.
De 13 leukste steden van Polen 
Polen zit vol historische parels, van Lublin met het mooiste centrum van het land tot Wrocław: de stad van de honderd bruggen.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Polen

Wandelen langs grillige rotsen en glasheldere meren in het Tatragebergte of de historische bezienswaardigheden van Krakau en Auschwitz bezoeken: een reis naar Polen biedt allerlei mogelijkheden voor een veelzijdige vakantie.

Bereid je vakantie naar Polen goed voor

Ga je binnenkort op vakantie naar Polen? In dit Oost-Europese land gelden enkele andere verkeersregels dan in Nederland. Zo ben je in Polen bijvoorbeeld verplicht in een file een reddingsstrook in het midden vrij te houden, zodat de hulpdiensten snel ter plaatse kunnen komen. Daarnaast is in de stad Krakau sinds 2019 een milieuzone ingesteld. Alleen voertuigen op elektriciteit of waterstof zijn in de zone toegestaan.

Vakantie in Polen: tips en bezienswaardigheden

In het veelzijdige land Polen reis je van historische bezienswaardigheden naar waanzinnige natuurgebieden. Bezoek bijvoorbeeld de joodse wijk Kazimierz in de stad Krakau, waar je naast een aantal synagogen ook interessante straatkunst, trendy koffietentjes en kunstgalerieën vindt. Om meer te leren over de Tweede Wereldoorlog ga je naar het Auschwitz-Birkenau Memorial & Museum. Natuurliefhebbers reizen naar het schitterende Tatragebergte. Hier maak je wandelingen langs diepe ravijnen, grillige rotsen en helderblauwe meren als Popradské pleso. Waaghalzen raften op de rivier Dunajac.

Boek je reis in Polen

Met een breed aanbod reizen door Polen bezoek je alle interessante bezienswaardigheden in een notendop. Reis bijvoorbeeld met de auto kriskras door het land langs de vier grote steden, waaronder Warschau en Gdańsk, en de vele prachtige natuurgebieden. Ook is een stedentrip naar Krakau een aanrader.