ANWB Routeplanner Oostenrijk

Met de auto naar Oostenrijk

Het gastvrije Oostenrijk is ideaal voor een autovakantie: onderweg vergaap je je aan natuurschoon van bergen, watervallen en meren. Je kan langs schattige, kleine dorpjes rijden, moderne steden als Graz bezoeken of voor klassieke steden als Salzburg ggaan. Als je wat meer van Oostenrijk wilt zien dan de snelweg, kan je in de routeplanner de optie ‘geen snelwegen’ aanvinken. Je kan natuurlijk ook een tussenstop op een specifieke plaats inplannen.

Route Oostenrijk plannen

De infrastructuur in Oostenrijk is wel even anders dan we in het platte Nederland gewend zijn. Het vereist dan ook enige ervaring om over de paswegen in de Alpen te rijden. Onderweg kom je spectaculaire bruggen en tunnels tegen. Alle (snel)wegen in Oostenrijk zijn overigens goed onderhouden. Het van tevoren goed plannen van je route door Oostenrijk helpt je om de plaats van bestemming relaxter en sneller te bereiken.

Tips voor tijdens de route naar Oostenrijk

Het tolvignet is verplicht in Oostenrijk. Alleen in de zogenoemde Sondermautstrecken geldt deze plicht niet, daar moet je apart tol betalen. Ook handig: je kan de route vanuit de routeplanner direct printen, zodat je een papieren versie van je eigen route naar Oostenrijk kan meenemen.