Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

AdBlue bijvullen

AdBlue vloeistof wordt in moderne diesel auto’s gebruikt om de uitstoot te verminderen. Deze milieuvriendelijke vloeistof is kleur- en geurloos en doet zijn werk in de uitlaat. Geeft je auto aan dat je de AdBlue moet bijvullen? We leggen je uit hoe je dit doet.

AdBlue vloeistof bijvullen

AdBlue wordt in een aparte tank opgeslagen. De locatie van de tank verschilt per voertuig. Meestal bevindt hij zich direct naast de brandstoftank. AdBlue mag alleen in de daarvoor bestemde tank gevuld worden. 

  • Vul alleen AdBlue vloeistof in de AdBlue tank. Geen andere vloeistoffen!
  • Vul AdBlue nooit in de brandstof tank! 
  • Voorkom dat de AdBlue vloeistof vervuild raakt door de tank schoon en droog te houden tijdens het bijvullen.

Let op! Als je per ongeluk AdBlue in de brandstoftank hebt gevuld, start de auto dan niet en rij absoluut niet verder. Dit kan zeer ernstige schade veroorzaken aan de motor en het inspuitsysteem. Schakel de wegenwacht in om de auto naar de dealer te transporteren. Deze zal je verder helpen.

Wanneer moet je Adblue bijvullen?

Het waarschuwingslampje up je dashboard geeft aan wanneer AdBlue moet worden bijgevuld. Er kunnen drie meldingen verschijnen. Bij de eerste melding kan nog 2400 km gereden worden. Bij de 2e melding kan nog 1000 km gereden worden. Wacht niet tot de derde melding. Dan is de tank helemaal leeg en zal de auto na uitschakeling niet meer starten. De auto is dan niet defect, maar zal pas weer starten als Adblue is bijgevuld. Sommige auto’s moeten zelfs eerst nog worden gereset als de AdBlue vloeistof helemaal leeg is geweest.

Hoe moet je Adblue bijvullen?

Je kunt zelf gemakkelijk AdBlue bijtanken aan de pomp, of door de fles in de daarvoor bestemde tank te gieten.
Mocht je hier onzeker over zijn, dan kan je dit ook vaak bij de dealer laten doen. Hiervoor is meestal geen afspraak nodig.

Waar kan je Adblue kopen?

AdBlue is te koop bij benzinestations, autospeciaalzaken, garage, of dealer.

De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Veiligheidsartikelen 

Heb jij deze artikelen al in de auto liggen? Van gevarendriehoek tot noodhamer. Shop ze hier!

2,75per maand
Voorkom onnodige pech met Smart Driver 

Met Smart Driver heb je meer kennis en controle over je auto. Alles in één overzichtelijke app en de beste pechhulp altijd dichtbij.