Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Uitgestrekte woestijnen en betoverende steden

Je komt ogen tekort tijdens je rondreis door het schitterende Jordanië.

Bekijk reizen 

Rondreis Jordanië: magisch landschap vol natuurwonderen

Na slechts 4,5 uur vliegen bereik je Jordanië, een land vol bijzondere natuurwonderen en een indrukwekkende cultuur. Het land is met name bekend vanwege de spectaculaire ruïnes van Petra, maar tijdens een rondreis door Jordanië ontdek je nog veel meer. Dobber in de Dode Zee, overnacht in de woestijn van Wadi Rum of bewonder de ruïnes van Jerash. Je komt ogen tekort tijdens je reis door dit schitterende land.

Tips en informatie voor jouw rondreis in Jordanië

De mooiste bezienswaardigheden van Jordanië 
Jordanië is een land dat verwachtingen overtreft. Het ruige woestijnlandschap, drijven op de Dode Zee en het wereldwonder Petra.

Auto huren in Jordanië

Huur een auto op je vakantiebestemming met extra voordeel als ANWB-lid. Via de ANWB mag je bij Sunny Cars gratis wijzigen en annuleren tot 4 uur voor vertrek. Zo kan je zorgeloos met een huurauto op pad.

Speciaal voor jou geselecteerd

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Begin je rondreis door Jordanië in de hoofdstad Amman

Breng hier een bezoek aan de hoogste berg van de stad, de Jebel al-Qala’a. Hier vind je prachtige ruïnes uit de periode 1200 v. Chr. -1500 n. Chr. Indrukwekkend is het Romeinse amfitheater. In het historische centrum struin je langs sfeervolle winkels en restaurants. Voor de moderne kant van de stad bezoek je de Adbali Boulevard van 370 meter lang. Hier vind je reusachtige gebouwen met luxueuze restaurants, trendy winkels en hippe skybars.

De wereldberoemde rotsstad Petra

Een bezoek aan Petra mag tijdens je rondreis door Jordanië niet ontbreken. Deze wereldberoemde rotsstad lag eeuwenlang verborgen achter een kloof en werd in 1812 ontdekt. Wandel door de 70 meter hoge kloof Siq om de schatkamer Al Khazneh te bezoeken. Naast de schatkamer zijn er talrijke andere overblijfselen te zien, zoals een indrukwekkend klooster, graftombes en een theater. Als je vroeg op de dag in Petra arriveert, kan je de grote massa's toeristen voorzijn.

Drijven in de Dode Zee

Beleef tijdens je rondreis door Jordanië een unieke ervaring door te drijven in de Dode Zee. Deze zee tussen Israël en Jordanië beschikt over een hoog zoutgehalte, waardoor je zonder enige inspanning blijft drijven in het water. De zee is het laagst gelegen punt wereldwijd en bevat zwarte modder en mineraalrijk water dat ook een geneeskrachtige werking op je lichaam zou hebben. Vergeet niet om waterschoenen aan te doen voordat je in de zee stapt, omdat de zeebodem pijnlijk voor je voeten kan zijn. Na een kwartier dobberen in het water, met schitterend uitzicht op de bergen, voel je je als herboren.

Overnachten bij de bedoeïenen in de woestijn Wadi Rum

Een spectaculair hoogtepunt tijdens je reis door Jordanië is Wadi Rum. Maak een jeepsafari door een van de mooiste woestijnen met spectaculaire rotsformaties. Bewonder de bekende Burdah rotsbrug, diepe kloven en uitgestrekte vlaktes vol oranje zand. Blijf vervolgens overnachten in een authentiek bedoeïenenkamp. Hier geniet je van een schitterende zonsondergang en de heldere sterrenhemel midden in de woestijn.

De eeuwenoude ruïnes van Jerash

Jerash heeft de bijnaam 'Grand Canyon van Jordanië' en bevindt zich op 1 uur rijden van Amman. Hier vind je allerlei overblijfselen uit de klassieke oudheid: de ruïnes van Jerash vormen een van de grootste steden uit de Romeinse tijd die bewaard is gebleven. Je wandelt hier door een bijzondere verzameling aan zuilen, tempels en stadspoorten, vooral uit de 1e en 2e eeuw n. Chr.