Naar artikel

De beste reistijd om Jordanië te bezoeken

Na slechts 4,5 uur vliegen reis je in Jordanië, het land van Petra, de Dode Zee, een van de zeven nieuwe wereldwonderen en de magische woestijn Wadi Rum. De beste reistijd om naar Jordanië te reizen heeft niet alleen te maken met het klimaat, maar hangt ook af van de drukte en speciale feestdagen.

De beste tijd om naar Jordanië te reizen qua klimaat

In Jordanië heersen er twee verschillende klimaten: in het westen een mediterraan klimaat, terwijl landinwaarts een woestijn- en steppeklimaat heerst. In het westen zijn de maanden december tot en met februari nat en koud. Ook wordt het in deze maanden overdag niet warmer dan 15 graden Celsius. In de zomermaanden is het echter warm met temperaturen rond de 30 graden. In de woestijngebieden is het overdag heet, maar koelt het 's avonds zeer snel af. In deze regio is het verstandig om gedurende het middaguur te rusten. De beste reistijd in Jordanië is daarom van half maart tot en met half mei, en van half september tot en met half november. Het is echter ook nog mogelijk om een rondreis te maken in juni en december. Het weer kan dan nog redelijk goed zijn, met in december nog een aantal zonnige, warme dagen.

Drukte en feestdagen in Jordanië

De drukste maanden in Jordanië zijn de maanden april en oktober. De tussenseizoenen zijn de maanden rondom dit drukke hoogseizoen, zoals maart, mei tot en met juni, september en november tot en met december. De maanden januari en februari en juli en augustus vallen onder het laagseizoen vanwege de slechte weersomstandigheden. Daarnaast is het verstandig om rekening te houden met de Ramadan. Tijdens de vastentijd voor moslims onthoudt de bevolking zich van eten en drinken van zonsopgang tot zonsondergang. Over het algemeen is reizen tijdens deze periode goed mogelijk. Het kan echter zijn dat de openingstijden van sommige toeristische attracties aangepast zijn. 's Avonds zijn er vaak interessante vieringen om bij te wonen. Het verschilt per regio hoe strikt de regels van de Ramadan worden nageleefd.

Bekijk hier alle reizen naar Jordanië

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Jordanië

De mooiste bezienswaardigheden van Jordanië

Jordanië is een land dat verwachtingen overtreft. Het ruige woestijnlandschap, drijven op de Dode Zee en het wereldwonder Petra.

Speciaal voor jou geselecteerd

Pechhulp in het buitenland
Vanaf8,35per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
ANWB Reisverzekering
Nu10%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!