Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar Jordanië

Bereid je vakantie naar Jordanië goed voor en lees meer over de benodigde reisdocumenten en welke douaneregels er gelden. Ontdek de hoogtepunten van deze veelzijdige vakantiebestemming, zoals de oude rotsstad Petra, de Wadi Rum-woestijn voor een nacht onder de sterrenhemel of de natuurreservaten Dana en Ajlun. Bezoek de Dode Zee en de stranden en koraalriffen van Aqaba. Boek een groepsrondreis of singlereis die je langs de mooiste bezienswaardigheden voert. Hier vind je alles voor jouw vakantie naar Jordanië.

Zien en doen in Jordanië

De mooiste bezienswaardigheden van Jordanië 
Jordanië is een land dat verwachtingen overtreft. Het ruige woestijnlandschap, drijven op de Dode Zee en het wereldwonder Petra.
De mooiste bezienswaardigheden van Amman 
Neem een kijkje in de King Abdullah-moskee en bewonder de indrukwekkende hand van Hercules bij de Romeinse tempel. Probeer een shisha in Jabal Al-Weibdeh en verbaas je over de rijkdom in het Royal Automobile Museum.
Alle inspiratie voor Jordanië 

Zin om je onder te dompelen in alles wat Jordanië te bieden heeft? Droom weg bij deze tips.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in Jordanië

Van de historische stad Petra tot de zoute Dode Zee en groene natuurreservaten: een vakantie in Jordanië staat garant voor een onvergetelijke reis. Laat je inspireren door de eeuwenoude historie en cultuur van dit land in het Midden-Oosten.

Zorg dat je je reis naar Jordanië goed voorbereid

Ben je van plan de weg op te gaan tijdens de vakantie in Jordanië? De snelwegen en belangrijke doorgaande wegen worden goed onderhouden. Aangezien de bestuurders zich niet goed aan de verkeersregels houden, vinden er echter wel geregeld verkeersongelukken plaats. Onderweg rijd je langs voetgangers en dieren of obstakels en achtergelaten autowrakken langs de weg. In woestijngebieden krijg je bovendien te maken met zandverstuivingen.

Vakantie in Jordanië: tips en bezienswaardigheden

Voor de meeste toeristen is een bezoek aan de schitterende rotsstad Petra het hoogtepunt van de reis naar Jordanië. Het Arabische land biedt echter nog veel meer. Geniet bijvoorbeeld van de imposante sterrenhemel in de woestijn Wadi Rum, proef lekkere mezze in hoofdstad Amman of trek door de groene natuurreservaten Ajlun en Dana. Ontspan aan de zoute Dode Zee of snorkel langs de koraalriffen van Aqaba.

Bekijk het reisaanbod naar Jordanië

Interesse in een prachtige reis naar het fascinerende Jordanië? Kies een passende trip door dit prachtige land, waarbij je alle belangrijke bezienswaardigheden bezoekt.