Naar artikel

Single reis op IJsland door groen en zwart landschap

Een single reis door IJsland is een uitgelezen kans voor natuurliefhebbers om zich door een uitgestrekt landschap te laten overweldigen. Vanwege de vruchtbare vulkanische bodem zijn groen en zwart daarin de meest voorkomende kleuren. Grote steden zijn er in het dunbevolkte land niet, behalve de hoofdstad Reykjavik.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van IJsland 
Verwonder je over dramatische landschappen, ga op zoek naar papegaaiduikers en ontspan in een van de vele warmwaterbronnen.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB doorlopende reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 ANWB Hulp en 5% Korting voor leden

Vanaf8,35per maand
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Reykjavik: modern temidden van natuurschoon

Reykjavik is de grootste stad van IJsland en ‘s werelds noordelijkste hoofdstad. Je kunt hier onder meer de ruim 70 meter oprijzende Hallgrímskirkja bezoeken, de hoogste kerk van het land. Uniek in de wereld is het Fallusmuseum, dat over honderden dierenpenissen beschikt. Het in de buurt van Reykjavik gelegen nationaal park Thingvallir is de enige locatie ter wereld waar de scheiding tussen de Amerikaanse en de Europese continentale platen te zien is. Wil je zoveel mogelijk van het land zien? Dan is een excursie een uitstekend idee of huur een auto.

Wandelen van Thórsmörk naar Landmannalaugar

Het frisgroene IJsland is goed zichtbaar in natuurgebied Thórsmörk in het zuiden van het land. Dit is ook een van de weinige plekken op het eiland waar bomen in plaats van struiken groeien. Met zijn eindeloze routes over heuvels en gletsjers is het een populaire streek voor wandelaars. Van Thórsmörk loopt het 55 kilometer lange Laugavegur-pad naar Landmannalaugar, waar je je kunt laten overdonderen door kleurrijke bergen in zwarte lavavelden.

De geisers van IJsland

IJsland staat bekend om zijn geisers. Tijdens je single reis door IJsland mag een bezoek aan het zuidelijk gelegen Haukadalur daarom niet ontbreken. In dit dal liggen naast tientallen warmwaterbronnen en kokende modderpoelen de geisers Strokkur en Geysir. Uit de Strokkur spuit het water om de paar minuten 15 tot 40 meter omhoog. In de regio ligt ook de indrukwekkende, uit twee trappen bestaande waterval Gullfoss, die zich 32 meter de diepte in stort. Opmerkelijk is de haakse bocht en de breedte van de kloof van maar liefst 20 meter.