Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Alles voor je vakantie naar IJsland

Direct alles bij de hand voor je vakantie naar IJsland. Weet welke douaneregels er gelden en bekijk en of je een verloopstekker nodig hebt. Zowel in de zomer als winter is IJsland een prachtige bestemming. Reis via de Faeröer eilanden naar de uitgestrekte gletsjers. Bezoek tijdens een rondreis de beroemde Golden Circle met een geiser, waterval en vulkaankrater. Of kies voor een meerdaagse cruise of fly-drive. Hier vind je alles wat je nodig hebt voor jouw vakantie naar IJsland in 2024.

Zien en doen in IJsland

De mooiste bezienswaardigheden van IJsland 
Verwonder je over dramatische landschappen, ga op zoek naar papegaaiduikers en ontspan in een van de vele warmwaterbronnen.
De leukste bezienswaardigheden van Reykjavik 
Neem een kijkje in de bijzondere Hallgrímskirkja-kerk, slenter langs de Oude Haven en bewonder de Sun Voyager-sculptuur aan het water. Langs de Laugavegur is het zowel overdag als ’s avonds goed toeven.
De beste plekken om het noorderlicht te zien 
Op deze plekken maak je de grootste kans het beroemde fenomeen te zien.

Speciaal voor jou geselecteerd

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Vakantie in IJsland

Een vakantie in IJsland betekent genieten van indrukwekkende vulkanen, zwavelbronnen en gletsjers. Dit dunstbevolkte (ei)land van Europa is een waar paradijs voor liefhebbers van natuurschoon.

Praktische reisinformatie voor IJsland

Je goed voorbereiden op je vakantie naar IJsland? Lees onderstaande informatie dan goed door. Denk bijvoorbeeld aan een geldig identiteitsbewijs of paspoort en een goede verzekering, want in IJsland zijn de afstanden die je met de auto aflegt groot. Bij sommige wegen, bruggen en tunnels moet je tol betalen. Vaak kan dit alleen met contant geld, dus neem altijd voldoende cash geld mee.

Ontdek de mooiste bezienswaardigheden in IJsland

IJsland is een fascinerende vakantiebestemming. De vele gletsjers, lavavelden en fjorden vormen een indrukwekkend schouwspel. Bewonder bijvoorbeeld Vatnajökull, de grootste gletsjer ter wereld. Door de lava onder de bodem vind je op meerdere plaatsen natuurlijke warmwater-spa's, bijvoorbeeld in de Blue Lagoon. Met de auto rijd je eenvoudig naar het noordwesten, waar je de fjorden in Vestfirdir verkent. Kom tot rust in Reykjavik, de dynamische en kleurrijke hoofdstad van IJsland.

Aanbod vakanties IJsland

Kijk je al uit naar je vakantie op IJsland? Kies uit verschillende soorten reizen naar dit natuurparadijs. Maak bijvoorbeeld een stedentrip naar de hoofdstad Reykjavik of kies voor een rondreis met de auto over het hele eiland. Meer reisplezier? Combineer je vakantie naar IJsland met een trip naar de al even indrukwekkende (en naastgelegen) Faeröereilanden.