Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Natuur en cultuur tijdens je vakantie in Reykjavik

Reykjavik is de bruisende hoofdstad van IJsland. In deze stad vind je een interessante combinatie van futuristische gebouwen en moderne faciliteiten enerzijds en vulkanische landschappen anderzijds. De stad is redelijk klein, maar biedt talloze mogelijkheden om te winkelen, uit te gaan of cultuur te snuiven.

Op zoek naar wat anders?

De leukste bezienswaardigheden van Reykjavik 
Neem een kijkje in de bijzondere Hallgrímskirkja-kerk, slenter langs de Oude Haven en bewonder de Sun Voyager-sculptuur aan het water. Langs de Laugavegur is het zowel overdag als ’s avonds goed toeven.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Bezienswaardigheden in de binnenstad van Reykjavik

Tijdens een vakantie in Reykjavik mag je het Sagamuseum niet overslaan. In dit museum leer je meer over de geschiedenis van het land. In zeventien voorstellingen kom je alles te weten over de ijstijd en de Vikingen. Reis je met kinderen? Bezoek dan ook in de grote winkelstraat de enige echte kerstwinkel waar een brievenbus voor de Kerstman staat. Je kunt daar het hele jaar lang je verlanglijstje achterlaten.

Dagtripjes tijdens je vakantie in Reykjavik

Een van de meest populaire uitjes in de omgeving van Reykjavik is de Golden Waterfall waar je het ijswater op indrukwekkende wijze en met veel kabaal in een klif ziet en hoort vallen. Ook nationaal park Thingvellir is een geliefde bezienswaardigheid: een vulkanische kloof, waar in de Middeleeuwen de volksvergaderingen plaatsvonden. Een minder bekend uitje is de lavatunnel die op slechts een half uur rijden van de stad ligt. Je loopt hier door een duizenden jaren oud ondergronds pad waar je de effecten van een vulkaanuitbarsting kunt aanschouwen. Als je graag meer wilt leren over vulkanen en lavastromen kun je een rondleiding met gids boeken.

Vervoer in Reykjavik

Het centrum van Reykjavik is relatief klein en goed te bewandelen. Of huur een fiets om de stad op een andere manier te ontdekken. Natuurlijk kun je ook gebruikmaken van het openbaar vervoer: de felgekleurde gele en blauwe bussen kun je haast niet missen. In IJsland rijden geen treinen, maar je kunt altijd een taxi aanhouden.