Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vervoer in/naar Boedapest

Hoe verplaats je je in Boedapest? Je kunt wandelen, maar het openbaar vervoer in Boedapest is ook zeer goed geregeld. Of neem een taxi.

Openbaar vervoer in Boedapest

BKK is het openbaarvervoerbedrijf van Boedapest dat zowel de metro, als de bus, boot en tram beheerd.

 • Metro – Het schone en efficiënte, uit 4 lijnen bestaande metrosysteem (M1 t/m 4; rood, geel, groen en blauw) rijdt van 4.30 tot 23.10 uur. Met de metro zijn de meeste voor bezoekers interessante plekken gemakkelijk te bereiken. Budapest heeft overigens de oudste metrolijn van Europa (de gele lijn, M1).
 • Tram – Boedapest kent maar liefst 30 tramlijnen. Vooral tramlijnen 2, 4 en 6 en 19 en 41 zijn voor bezoekers nuttig. Tram 2 wordt zelfs aangeduid als de ‘mooiste tramlijn ter wereld’.
  De gele trams in Boedapest (villamos) zijn minder snel dan de metro, maar als je geen haast hebt: je ziet veel meer. Trams rijden van 04.30 tot 22.45 uur.
 • Bus en trolleybus – Met het uitgebreide netwerk van bussen en 14 trolleybuslijnen kom je tot in alle hoeken van Boedapest. Bussen rijden tot ongeveer middernacht waarna de nachtbus het vervoer overneemt. Deze nachtbus is ook een prima alternatief voor de tram die ’s nachts niet rijdt. De haltes van de nachtbus herken je aan het symbool van een zwarte uil op een witte achtergrond.
 • HÉV – De HÉV is het systeem van regionale treinen die naar de buitenwijken voeren. In Boedapest zijn er drie grote treinstations: Keleti Pályaudvar aan de oostkant van de stad, Déli Pályudvar ligt in het zuiden en Nyugati Pályaudvar is in het Westen van de stad. Keleti Pályaudvar is te bereiken met de rode lijn van de metro, de M2. De andere twee stations kun je bereiken met de blauwe lijn, de M3.
 • Boot -  Boedapest kent vier verschillende bootlijndiensten over de Donau, die een zeer goedkoop alternatief kunnen zijn voor een georganiseerde bootexcursie met commentaar. In de winter varen de boten in Budapest niet of veel beperkter. Voor de veerboten koop je een apart kaartje van ca. € 2,50. Meer info: www.mahartpassnave.hu/en
 • Taxi – De taxi’s van Boedapest zijn herkenbaar aan hun gele kleur en gele nummerbord; alleen taxi’s met een geel nummerbord zijn officieel.  Basistarief is HUF 700 (ca. € 2,10) met daarop een ritprijs van HUF 300 (0,95) per km. Vraag vooraf naar de prijs en let erop dat de taxi en meter heeft (die ook aan staat). City Taxi en Főtaxi gelden als betrouwbare taxibedrijven.

Kaartjes openbaar vervoer

Belangrijk: Alle EU-burgers jonger dan 6 en ouder dan 65 jaar kunnen in Boedapest gratis gebruik maken van het openbaar vervoer! Vergeet geen identiteitsbewijs mee te nemen.
Met het openbaar vervoersbewijs dat je aanschaft heb je toegang tot alle vervoersmiddelen van BK. Er zijn meerdere soorten tickets van een enkele rit (waarmee je één overstap mag maken) tot een 7-daagsticket. Het vervoersbewijs is niet geldig op de boot (enkel maandkaarten). Meer info: bkk.hu/en/.

Budapest Card

De Budapest Card is verkrijgbaar in 5 verschillende varianten (24, 48, 72, 96 en 120 uur) en biedt gratis gebruik van het regionale openbaar vervoer (incl. de Buda Castle Funicular Railway), gratis toegang tot de termen en het Szent-Lucácsbadhuis en diverse musea, waaronder het Nationaal Museum, de Nationale Galerie en het Museum van de Beeldende Kunst. Daarnaast geeft de kaart 10-50% korting bij veel andere musea, bezienswaardigheden, badhuizen, rondleidingen etc. Verkrijgbaar op de luchthaven, metrostations, in veel hotels en via budapestinfo.hu.

Van Budapest Liszt Ferenc International Airport (voorheen Ferihegy) naar het stadcentrum

 • Luchthavenbus – Er rijdt een speciale shuttlebus vanaf terminal 2 naar het centrum van Boedapest. Deze bus (100E) rijdt iedere 10 tot 20 minuten en doet er ongeveer 35 minuten over. Kaartjes, bij de chauffeur of bij de ticketmachine bij de halte, en kosten omgerekend ongeveer € 3,-.
 • Shuttlebusje – Deze kleine busjes, die vertrekken vanaf de twee terminals op de luchthaven, zijn goedkoper dan een taxi en flexibeler dan de luchthavenbus. Je reist (hoogstwaarschijnlijk) wel met meerdere passagiers en gaat meerdere adressen af. Bij aankomst op de luchthaven meld je je bij het loket van de Airportshuttle Minibusz (ASM) waar je desgewenst ook meteen je terugreis kunt reserveren. Tickets kosten ca. € 10,-
 • Bus en metro – Snelbus 200E rijdt tussen 4.40-22.45 uur van terminal 2 naar eindstation Kőbánya-Kispest. Daar stap je over op de metro (lijn 3, de blauwe lijn). De totale reisduur is ca 55 min.
 • Taxi – De luchthaven werkt alleen samen met taxibedrijf Főtaxi. Een rit kost je ongeveer € 28,-.


Auto huren in Boedapest

Wil je Boedapest en omgeving per auto verkennen? Dan kun je via ANWB bij Sunny Cars een huurauto regelen tegen aantrekkelijke tarieven.


Vervoer naar Boedapest

Vliegen

Transavia vliegt niet meer op Boedapest. Wizzair vliegt rechtstreeks tussen Eindhoven en Boedapest. KLM vliegt rechtstreeks tussen Amsterdam en Boedapest. Wizzair en Ryanair vliegen rechtstreeks tussen Brussel Charleroi en Boedapest.

Auto

De afstand Utrecht-Boedapest bedraagt 1361 km (ca. 13 uur non-stop). In Hongarije heb je op alle M-wegen een vignet (E-matrica) nodig dat te koop is aan de grens en bij benzinestations. De controle vindt plaats via het kenteken, dus het is niet nodig om het vignet achter de ruit te plakken. Bekijk hier meer tolinfo.

Trein

De treinverbinding tussen Utrecht en Boedapest loopt via München en Wenen of via Berlijn. De laatste verbinding is omslachtiger en duurt langer. Er zijn geen directe verbindingen. Totale reisduur verschilt sterk: van een kleine 14 uur (ICE en EuroNight) tot meer dan 21 uur. 

Bus

Flixbus verzorgt busreizen van diverse Nederlandse steden naar Boedapest (reisduur ca. 22 uur, met overstap in o.a. Wenen, Berlijn of Parijs).


Meer weten over Boedapest?

Haal het maximale uit je stedentrip Boedapest met onze ANWB Extra Reisgids Boedapest. Je bestelt 'm gemakkelijk online. Inclusief grote uitneembare kaart.

Een stedentrip naar Boedapest boeken

Wil je Boedapest met eigen ogen zien? Boek dan een stedentrip bij de ANWB. Veilig, vertrouwd en altijd het met voordeel van je ANWB-lidmaatschap. Samen met onze reispartner Stedentrips.nl zochten we de allerbeste aanbiedingen voor je uit. Altijd met gratis extra's.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.