Naar artikel

Top 6 mooiste stranden Côte d’Azur

De Côte d’Azur staat bekend om goudgele zandstranden en azuurblauwe zeewater. Wij zetten de zes mooiste stranden van de Côte d'Azur voor je op een rij.

1. Plage Notre Dame, Île de Porquerolles

Dit strand, op een eilandje vol ongerepte natuur en pijnboombossen, behoort tot de mooiste stranden van de Côte d’Azur. Dit autovrije eiland is een paradijs voor rustzoekers. Over het algemeen zijn er weinig strandgangers te vinden.

2. Plages de Pampelonne, St-Tropez

De stranden van Saint Tropez zijn de plek om te zien en gezien te worden. Wereldberoemde sterren leggen hun luxe jachten regelmatig aan de ketting in de luxe haven van deze mondaine kustplaats. Voor de luxe strandtenten staan kostbare auto’s als Ferrari’s en Lamborghini’s. Gezinnen, nudisten en homo’s hebben allemaal hun eigen stuk zand ter beschikking en overal zijn ligbedden en parasols te huur.

3. St-Aygulf

Prachtig breed zandstrand vlakbij Fréjus. Neem een verrekijker mee! Aan het goudgele zand grenst een natuurgebied waar meer dan 200 vogelsoorten leven.

4. Plage des Marinières

Villefranche-sur-Mer is een schilderachtig vissersdorp gelegen op slechts een paar kilometer buiten Nice. In vergelijking met de druk bezochte stranden rond het populaire Nice, zijn de stranden van Villefranche-sur-Mer relatief rustig. Tip: Leg de handoek neer op Plage des Marinières, gelegen aan het noordelijke uiteinde van de baai.

5. Plage l’Escalet, Ramatuelle

Na een steile afdaling kom je op een strand in een beschutte baai terecht. Het rotsachtige strand is niet ideaal om uren te liggen, maar het azuurblauwe water is wel ideaal om te snorkelen. Waterschoenen tegen kiezels en zee-egels zijn geen overbodige luxe.

6. Olifantenstrand, Le Lavandou

Gezellige familiestranden zoals Grande Plage tot nudistenstrand Rossignol. Het zogenaamde ‘Olifantenstrand’ is het mooiste en meest ongerepte. Je moet er wel wat moeite voor doen; l ‘Eléphant is alleen over zee of klauterend bereikbaar.

Reisgids Côte d'Azur online bestellen

Naast deze hoogtepunten biedt de Côte d'Azur natuurlijk nog veel meer moois. Bestel één van de Côte d'Azur reisgidsen online en je haalt het maximale uit je reis.

Nog verder lezen over Frankrijk?

Zomervakantie 2023: data, tips en inspiratie 
Van campings en uitjes in binnen- en buitenland, verrassende tips voor de populaire vakantielanden tot de mooiste verre reizen.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop nu
Al gepakt voor je vakantie? 

Shop hier alles voor je vakantie naar Frankrijk en vertrek goed voorbereid van huis! Zo vergeet je niets.

Vanaf8,35per maand
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

ANWB doorlopende reisverzekering 

Het hele jaar door goed verzekerd met de ANWB Reisverzekering. 24/7 ANWB Hulp en 5% Korting voor leden

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Je vakantie plan je niet met de Franse slag. Vraag daarom op tijd je ANWB Creditcard aan voor al je vakantie uitspattingen!