Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Nationale parken en natuurlijke fenomenen

West-Australië is de perfecte vakantie voor natuurliefhebbers.

Vakanties Australië 

Rondreis door West-Australië: de perfecte vakantie voor natuurliefhebbers

West-Australië is de grootste staat van het land, maar er wonen maar relatief weinig mensen. Een rondreis door West-Australië voert je dan ook vooral langs nationale parken en bijzondere natuurlijke fenomenen. Hoofdstad Perth is voor velen het beginpunt van een rondreis en hier breng je met gemak enkele dagen door. Wandel bijvoorbeeld door Kings Park, ga naar de hippe voorstad Fremantle en proef lokale wijn in Swan Valley. Vanuit Perth bezoek je Pinnacles Desert, nationaal park Cape Le Grand en parelstad Broome.

Op zoek naar wat anders?

Alles voor je vakantie naar Australië 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Australië.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Nu€10,-korting
Huur een auto met ledenvoordeel 

In het buitenland een auto huren? Dat kan via de ANWB met ledenvoordeel bij Sunny Cars.

Kangoeroes op het strand

West-Australië heeft vele nationale parken, waarvan je er tijdens je rondreis zeker enkele moet bezoeken. In nationaal park Nambung, in de buurt van Cervantes, stuit je op een haast buitenaards landschap in Pinnacles Desert. Hier staan honderden kalkstenen pilaren al miljoenen jaren onbewogen. In nationaal park Cape Le Grand hupsen kangoeroes vrij over het strand en op Lucky Bay Campground kampeer je hier tijdens je rondreis in West-Australië in de vrije natuur. Koala’s zijn wat lastiger te vinden aan deze kant van het land, in het wild althans, maar in nationaal park Yanchep sta je oog in oog met deze schattige buidelberen.

Broome: ontspannen tijdens een rondreis door West-Australië

In het begin van de 20e eeuw was Broome het centrum van de parelindustrie. Vooral Japanse duikers waagden hun leven voor de kostbare parels. Broome staat nu vooral bekend als een relaxte kustplaats waar tientallen dagen per jaar iets bijzonders plaatsvindt. Vanaf maart tot en met november, wanneer het volle maan is, lijkt er bij de wadden van Roebuck Bay een trap naar het hemellichaam te ontstaan: de Staircase to the Moon. Aanschouw deze fascinerende weerspiegeling in het zeewater vanaf Roebuck Bay Lookout of in het park Women of Pearling onder begeleiding van live entertainment.