Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel

Wat is de beste reistijd voor Australië?

Een reis naar de andere kant van de wereld moet natuurlijk wel aan al je verwachtingen voldoen, dus wat is de beste reistijd voor Australië? Dat is afhankelijk van welke regio je bezoekt, want de temperaturen in het land lopen sterk uiteen.

Het noorden van Australië

De beste reistijd voor Australië wanneer je het noorden wilt bezoeken? Dat is de periode van mei tot en met oktober. Dat is buiten het regen- en orkaanseizoen, waardoor je het grootste deel van de tijd van blauwe luchten en rustig weer geniet. Dat maakt het ook makkelijker om te snorkelen bij het Groot Barrièrerif, want het water is kalmer. Je vermijdt bovendien de heetste maanden in de Australische outback.

Het robuuste Midden-Australië

De wereldberoemde berg Ayers Rock ligt in het midden van Australië en is het beste te bezoeken vanuit Alice Springs. In de Australische zomer is dit een van de heetste plekken van het land, waardoor je Midden-Australië het beste vermijdt tussen november en april. De periode van mei tot en met oktober is de beste reistijd om dit deel van Australië te bezoeken, waarbij de maanden juli en augustus het koelste zijn met temperaturen tussen de 15 en 20 graden Celsius.

De steden van Zuid-Australië

Het beroemde Sydney Opera House bewonderen, langs de 19e-eeuwse gebouwen in Melbourne wandelen of de groene omgeving van Adelaide ontdekken? Je doet dit het beste in de Australische zomer. De periode van oktober tot en met april is het ideale moment om deze regio te bezoeken. Het weer is dan vergelijkbaar met de mediterrane zomer. December en januari zijn de drukste maanden, dus vermijd deze wanneer je de beste reistijd voor Australië zoekt.

Het eilandleven op Tasmanië

Het grillige landschap van Tasmanië is een traktatie voor wandelaars, met hoge kliffen en dichtbegroeide bossen. Dit eiland ligt net iets zuidelijker en is daardoor kouder dan de rest van Australië. Je bezoekt Tasmanië daarom het beste in de Australische zomer, van november tot en met maart. December en januari zijn wel de meest drukke maanden.

Bekijk hier alle reizen naar Australië

Op zoek naar wat anders?

De 12 indrukwekkende bezienswaardigheden van Australië

De 12 indrukwekkende bezienswaardigheden van Australië

Het land ‘Down Under’ met de fascinerende Aboriginal-cultuur. Een land vol natuurlijke wonderen, de wilde outback en schattige koala’s.
Alles voor je vakantie naar Australië

Alles voor je vakantie naar Australië

We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Australië.

Speciaal voor jou geselecteerd

Shop alles voor je vakantie
Shop nu

Shop alles voor je vakantie

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.
Pechhulp in het buitenland
vanaf7,95per maand

Pechhulp in het buitenland

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.
ANWB Reisverzekering
Nu15%korting

ANWB Reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering van de ANWB kun je erop vertrouwen dat alles écht goed geregeld is.
ANWB Creditcard
vanaf16.-per jaar

ANWB Creditcard

Nu goed voorbereiden, om straks weer heerlijk op vakantie te gaan. Vergeet niet op tijd de ANWB Creditcard aan te vragen.