Nu ben jij aan de beurt om te bobben...

Met een rijbewijs op zak zal je er een keer aan moeten geloven: Een wilde stapavond zonder biertjes en je vrienden lallend op de achterbank. Het laatste dat je wilt als je met beschonken vrienden in de auto zit is autopech. Voorbereiding is hierin het halve werk. Met deze vier tips kun je er het beste van maken. Succes!

Check je lampen

Start je auto (in de vrijstand laten), koplampen en alarmlichten aanzetten en even een rondje om je auto lopen. Om de werking van de remlichten te controleren kun je het beste iemand anders laten kijken.

Check je banden

Ga langs het dichtstbijzijnde tankstation om je bandenspanning te controleren. Check gelijk even de profieldiepte. Wettelijk is een profieldiepte van 1,6 mm in de hoofdgroeven toegestaan. Aanbevolen is 2,5 mm.

Check je koelvloeistof

Veel fabrikanten gebruiken tegenwoordig speciale koelvloeistof. Vermeng deze daarom niet met een andere koelvloeistof.  Als de goede koelvloeistof niet te verkrijgen is kun je voor nood water bijvullen. Bekijk een filmpje over het controleren van koelvloeistof.

Check je olie

Olie is één van de belangrijkste vloeistoffen voor een motor. Controleer daarom met de peilstok wat het niveau is en vul zo nodig bij. Het is van groot belang dat je de goede oliesoort gebruikt. Welke olie in jouw motor moet, staat in je instructieboekje. Bekijk onderstaand instructiefilmpje over olie peilen.

Toch autopech?

Balen, maar dat kan natuurlijk altijd gebeuren. Zijn je ouders lid van de wegenwacht? Houd er dan rekening mee dat dit niet betekent dat jij ook recht hebt op pechhulp. Ben je 24 jaar of jonger? Dan krijg je met Jongerenvoordeel hoge korting op Wegenwacht. En je hebt 4x per jaar recht op pechhulp in twee verschillende auto's. Ook als die auto's niet van jou zijn. Lees meer over Wegenwacht Service met Jongerenvoordeel.