Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hoe is de voorrang bij invoegen op de Franse snelweg?

Vraag gesteld door Invoegen op 7 juli 2017

Er is mij verteld dat iemand die invoegt op de Franse snelweg voorrang moet krijgen van verkeer wat al op de snelweg rijdt. En dat je zelfs niet naar links mag om de invoeger ruimte te geven, waardoor geregeld mensen boven op hun rem gaan voor een invoeger die met een slakkengangetje van 80 km/u de snelweg op gaat, met alle filegevolgen van dien. Het lijkt mij namelijk een behoorlijk stomme regel.
Soms komt dit ter sprake en dan zijn er ook weer mensen die zeggen dat dit in Duitsland ook zo is.
Wat is hier nou waar aan???

Antwoord van Cathy

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

U vraagt hoe de voorrang is geregeld bij het invoegen op de Franse snelweg.

Ik ga dit voor u uitzoeken. Ik kom er zo spoedig mogelijk op terug.



***

Reactie van Invoegen:

Ik had aangevinkt dat ik op de hoogte gehouden wil worden van een mogelijk antwoord. Ik kreeg dus een mailtje door de 1e reactie cab Cathy Lutgert.
De link in het mailtje werkt evenwel niet en gaat hier heen: https://www.anwb.nl/experts/rewrite/?plckForumPage=ForumDiscussion&plckDiscussionId=Cat%3A2b954f4b-f3dd-4c43-aa2f-4171e865223bForum%3Ac9203aa3-3435-4f29-b929-e08d7ae4e176Discussion%3A47263c2e-8b21-411e-a501-8f095384be4f



***

Reactie van Cathy Lutgert:

In verband met een technische storing heeft u inderdaad een email van ons ontvangen met een verkeerde link. Mijn excuses hiervoor.

Met betrekking tot uw vraag het volgende:

In Frankrijk blijkt invoegend verkeer alleen voorrang te hebben op de Boulevard Périphérique. Dit is een uitzondering op de algemene verkeersregels.

Hoe dit in Duitsland zit wordt nog uitgezocht bij onze zusterclub.

De informatie zal in de landeninformatie op onze website worden aangepast



***

Reactie van Invoegen:

Mijn vraag is maar deels beantwoord. Het is mij nu duidelijk dat in het algemeen invoegend verkeer geen voorrang heeft. Maar.... is het verboden om naar links te gaan om invoegend verkeer de ruimte te geven?? Die vraag is nog niet beantwoord, net als dezelfde vragen over Duitsland.

Want ik snap nu nog steeds niet waarom men massaal op de rem trapt op het moment dat een auto wil invoegen, ipv bv naar links te gaan om de invoeger ruimte te geven. Ook zijn de zelfde vragen over Duitse snelwegen nog steeds niet beantwoord.