Zo werkt het aanvragen van een ANWB Creditcard

Wil jij een ANWB Creditcard aanvragen? Vul het aanvraagformulier in met behulp van je gegevens over onder andere je loonstrook, woonlasten en IBAN (bankrekening).Je gegevens worden getest bij het BKR en daarna volgt al dan niet de acceptatie van je aanvraag. 

Het aanvragen van een ANWB Visa Card of ANWB Mastercard is alleen mogelijk wanneer je minimaal 18 jaar bent en woonachtig bent op een Nederlands adres. Verder is een vast netto maandinkomen van minimaal € 1.150,- vereist en vragen we je om een Nederlands IBAN nummer. 

Wanneer je een creditcard aanvraagt, kies je zelf een limiet. Vervolgens toetst ICS of de door jou gekozen limiet past bij jouw financiële situatie. Ook word je door ICS getoetst bij Stichting Bureau Krediet Registratie. Voldoe je wel aan de basis eisen, maar past de door jou gekozen limiet niet bij jouw financiële situatie? Dan krijg je een lagere bestedingslimiet toegewezen, passend bij jouw persoonlijke profiel. Je ontvangt hierover bericht van ICS. Zo kun je wel gebruik maken van alle voordelen van de door jou gekozen ANWB Creditcard, maar met een verantwoorde limiet die past bij jouw financiële situatie.  

Leveringstermijn 

Hoe lang duurt een aanvraag van een creditcard? Zodra jouw aanvraag voor een Visa Card is verzonden en je de online identificatie hebt voltooid neemt de complete procedure standaard ongeveer 2 weken in beslag (Omdat het momenteel wat drukker is dan gewoonlijk kan dit nu wat langer duren en oplopen tot 15 dagen. Onze excuses voor dit ongemak. Wij doen er uiteraard alles aan om de wachttijd weer terug te brengen). Deze tijd is nodig om de aanvraag te toetsen, een persoonlijke creditcard te maken en deze naar jou op te sturen. 

Met het aanvragen van een ANWB Visa Card kies je voor wereldwijd gemakkelijk en veilig betalen. Ook heb je als voordeel dat je geld achter de hand hebt voor noodgevallen. De aanvraag voor de creditcard kun je via de volgende vier stappen doorlopen.

Stap 1: Verzamel de benodigde gegevens

Om een ANWB Visa Card aan te vragen heb je de volgende gegevens nodig:

Stap 2: Vul het aanvraagformulier in

Het aanvraagformulier bestaat uit 3 stappen. Per stap vul je de gevraagde gegevens in. Je aanvraag voor je ANWB Visa Card wordt doorgestuurd naar International Card Services (ICS), die deze in behandeling neemt. ICS verzorgt de uitgifte, promotie, administratie en transactieverwerking van de ANWB Creditcards. Je ontvangt direct een bevestigingsmail van ICS als de aanvraag is ontvangen.

Stap 3: Identificatie en pincode

Na het versturen van het aanvraagformulier wordt je gevraagd om je online te identificeren. Dit om misbruik van jouw gegevens en fraude te voorkomen. Je ontvangt hiervoor een mail vanuit ICS. Daarin vraagt ICS om een foto te maken van je identiteitsbewijs en een betaling van 1cent via iDEAL te doen. Let op: je aanvraag is pas voltooid wanneer je dit hebt gedaan. Lees hier meer over online identificatie en hoe dit in zijn werk gaat.

Instructievideo

Bekijk in de onderstaande video hoe het online identificatieproces precies werkt.

Ook heb je na het invullen van het aanvraagformulier de mogelijkheid om je eigen pincode te kiezen. Je kunt er ook voor kiezen om dit door ICS te laten doen. Wij raden je aan om zelf je pincode uit te kiezen, want een zelfgekozen pincode onthoud je meestal beter.

Stap 4: ICS accepteert je aanvraag

ICS toetst je gegevens onder andere bij het Bureau Krediet Registratie. Soms vraagt ICS om aanvullende informatie. Als ICS je aanvraag accepteert, ontvang je binnen 2 weken na de aanvraag de kaart. Dit is wel afhankelijk van de snelheid van de post. Omdat het momenteel wat drukker is dan gewoonlijk kan dit nu wat langer duren en oplopen tot 15 dagen. Onze excuses voor dit ongemak. Wij doen er uiteraard alles aan om de wachttijd weer terug te brengen. Je deblokkeert je creditcard door een betaling te doen met je pincode of in Mijn Card Online.

Bekijk onze creditcards