Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Auto huren met een creditcard

Is je eigen auto te klein of vlieg je naar je vakantiebestemming? Dan kan een huurauto net die extra luxe zijn om je vakantie perfect te maken! Die huur je natuurlijk met je ANWB Creditcard. Hieronder vertellen we je waarom.

Autohuur met je creditcard

Goed voorbereid op pad, betekent vooraf een auto huren. Dat doe je tegenwoordig vaak online. De huursom moet dan direct (aan)betaald worden. De meeste aanbieders van huurauto’s hebben het liefst dat je hiervoor je creditcard gebruikt. Hun betaalsystemen zijn hier helemaal op aangepast. Als je bij een buitenlandse maatschappij boekt, heb je zelfs geen keuze, daar kennen ze tenslotte geen iDeal.

Borg betalen met je creditcard

Als je de huurauto gaat ophalen, moet je borg betalen. Dit is een bedrag bovenop je huursom dat na inlevering van je huurauto weer wordt uitgekeerd, mits er geen schade is. Een zekerheid voor de verhuurder dus. Om deze borg te betalen, heb je een creditcard nodig die op naam staat van de hoofdbestuurder van de auto. De verhuurder plaatst een reservering op deze creditcard om, in geval van schade, achteraf extra gemaakte kosten voor schadeherstel te verhalen. De hoogte van de borg verschilt per verhuurder en auto en kun je terugvinden in de huurvoorwaarden.

Vervangend vervoer Wegenwacht

Ben je buiten Nederland, gaat je auto stuk en heb je recht op vervangend vervoer vanuit je Wegenwacht pakket? Dan heb je een creditcard nodig.  De ANWB betaalt de kosten voor je huurauto. Je dient zelf de borg te betalen en daar heb je de creditcard voor nodig. Mocht de auto per ongeluk schade oplopen, dan is het handig als je een ANWB Gold of Silver Card hebt zodat je het eigen risico niet (volledig) hoeft te betalen.

Autohuur verzekeringen op je creditcard

Een groot voordeel van de ANWB Creditcards zijn de autohuur verzekeringen. Op de ANWB Visa Silver- en Gold Card zit een speciale eigen risico dekking. Dat houdt in dat, als je de huurauto gehuurd hebt met je creditcard, je bij eventuele schade geen of minder eigen risico betaalt. Bij de ANWB Visa Silver Card heb je een dekking tot € 750,- en bij de ANWB Visa Gold Card loopt dit zelfs op tot € 1.500,-. De ANWB Visa Gold Card heeft ook een rechtsbijstand dekking voor verkeersgeschillen met je huurauto. Die biedt dekking bij juridische kosten als je betrokken raakt bij een ongeval. Ook hierbij geldt dat je dan wel je huurauto gehuurd moet hebben met je creditcard.

Bekijk ook

Vakantie extra’s ANWB Visa Silver- en Gold Card

Dit is waar je rekening mee moet houden 

Om een auto te huren moet je de volgende zaken niet vergeten:

  • De hoofdbestuurder moet een geldig identiteitsbewijs en rijbewijs kunnen overleggen. Let op: het rijbewijs is buiten Nederland geen geldig identiteitsbewijs.
  • Overige bestuurders moeten een geldig rijbewijs kunnen overleggen.
  • Heb je vooraf geboekt zorg dan dat je de boekingsdocumenten / de voucher kan overleggen.
  • Zorg dat je de pincode van je creditcard weet. Bij het afhalen van de auto moet je deze invoeren voor de borg reservering.


Kies de creditcard die bij je past

Heb je nog geen ANWB Creditcard? Bekijk dan snel welke het beste bij je past en vraag hem aan.