Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Extra Card

De Extra Card is handig voor je partner of gezinslid. De uitgaven via de Extra Card worden meegerekend binnen de bestedingslimiet van de Hoofd Card.

Nu aanvragen 

Extra Card

Met een Extra Card kan ook iemand anders, bijvoorbeeld je partner, gebruik maken van alle gemakken en voordelen van een creditcard.

Je kunt alleen een Extra Card erbij nemen als je al een ANWB Creditcard hebt. Heb je nog geen ANWB Creditcard? Dan kun je eerst een creditcard aanvragen.


Zo werkt een Extra Card

Een Extra Card is een tweede creditcard waarmee je van alle voordelen geniet als van je huidige ANWB Creditcard, oftewel de Hoofdcard. Zo kun je wereldwijd gemakkelijk betalen, veilig online shoppen en heb je de zekerheid van Aflevergarantie en Aankoopverzekering. De bestedingslimiet van je huidige ANWB Creditcard blijft hetzelfde als je een Extra Card aanvraagt. Je maakt met twee passen gebruik van een gezamenlijk bestedingslimiet. 

Je kunt de aankopen van beide creditcards terugvinden in je rekeningoverzicht in Mijn Card Online en de ANWB Creditcard App. Je kunt als hoofdcardhouder ook meteen zien met welke card de aankopen zijn gedaan. De extra cardhouder ziet alleen de uitgaven die zijn gedaan met de extra card.

Wie kan gebruikmaken van de Extra Card?

Een tweede creditcard kan erg handig zijn, onder andere voor je gezin. Je kunt de Extra Card eigenlijk voor iedereen aanvragen, zolang deze persoon 18 jaar of ouder is. Zo kan bijvoorbeeld je partner of je kind ook gebruik maken van de voordelen van een creditcard. Wil je de naam van je partner of kind op de kaart? Dat is mogelijk.

Kosten en levering

Als je een extra card aanvraagt zijn de kosten hiervoor bij de ANWB Visa Classic Card 24,95 per jaar, bij de ANWB Visa Silver en Gold Card 14,95 per jaar. Je vraagt de Extra Card direct aan bij International Card Services (ICS). De levering van een Extra Card duurt gemiddeld 3 weken. Dit is wel afhankelijk van hoe snel de post wordt geleverd.

Aanvragen Extra Creditcard

Het aanvragen van een extra creditcard loopt via International Card Services (ICS). Je kunt je aanvraag makkelijk online doen via Mijn Card Online

Let op: voor de aanvraag van een extra creditcard moet de extra cardhouder zich legitimeren. Als hoofdkaarthouder ontvang je hier na het indienen van je aanvraag een oproep voor per e-mail. De aanvraag wordt pas na afronding van die legitimatie verder in behandeling genomen. Ontvang je de mail niet binnen 30 minuten, kijk dan in je spambox of neem contact op met ICS. Als je aanvraag goedgekeurd wordt ontvang je de extra creditcard binnen 10 werkdagen.

Controleer of het adres van de volgende pagina begint met https://www.icscards.nl